Η διάψευση, τα ερωτήματα και το screenshot – Ιδού η Ρόδος κύριε υπουργέ…

Η διάψευση, τα ερωτήματα και το screenshot – Ιδού η Ρόδος κύριε υπουργέ... Σταύρος Λυγερός

Με ολιγόλογη ανάρτησή του στο Facebook ο υπουργός Άμυνας Νίκος Παναγιωτόπουλος χαρακτήρισε ψευδή είδηση αυτό που μετέδωσε και το SLpress.gr (έχει την υπογραφή μου) ότι τουρκικό μαχητικό πραγματοποίησε υπέρπτηση στην Καβάλα. Επειδή, όμως –όπως έχω αποδείξει επί δεκαετίες– είμαι τουλάχιστον εξίσου υπεύθυνος με τον ίδιο στο δημόσιο βίο, δεν δέχομαι μαθήματα ούτε από αυτόν ούτε από κανένα. Θέτω, λοιπόν, τα εξής συγκεκριμένα ερωτήματα:

Πρώτον: Πραγματοποίησε ή όχι τουρκικό μαχητικό υπέρπτηση από τη Νέα Βύσσα στις 11.32′ της 25ης Μαρτίου 2020 με κατεύθυνση προς Νότο, φθάνοντας να κάνει υπέρπτηση στην περιοχή της Αλεξανδρούπολης;

Δεύτερον: Το ίδιο μαχητικό στράφηκε προς δυσμάς στο βόρειο Αιγαίο και στο ύψος της Καβάλας στράφηκε προς Βορρά και εισήλθε στον ελληνικό εναέριο χώρο στην περιοχή της Καβάλας ή όχι;

Για τις άλλες υπερπτήσεις πάνω από τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου δεν θέτω ερωτήματα, επειδή ο υπουργός αιδημόνως σιωπά λες και εκεί δεν είναι ελληνική επικράτεια. Αυτό που τον πείραξε είναι η υπέρπτηση στην περιοχή της Καβάλας, η οποία ομολογουμένως συνιστά περαιτέρω βήμα στις τουρκικές προκλήσεις στον αέρα. Το γεγονός ότι ο Νίκος Παναγιωτόπουλος εκλέγεται στην Καβάλα είναι μία εξήγηση για την αντίδρασή του, αλλά δεν συνάδει με το αξίωμά του.

Προκαλώ, λοιπόν, τον υπουργό Άμυνας Νίκο Παναγιωτόπουλο να αφήσει τις γενικότητες στο Facebook και να γίνει συγκεκριμένος. Δεν είναι τυχαίο ότι δεν υπάρχει επίσημη διάψευση από το Γενικό Επιτελείο Αεροπορίας. Για να αφήσουμε τα πολλά λόγια, ας δώσει στη δημοσιότητα το επίσημο screenshot από το ραντάρ που έχει καταγράψει το ίχνος της πτήσης του εν λόγω τουρκικού μαχητικού την ώρα που αναφέρουμε. Έτσι θα αποδειχθεί εάν το ρεπορτάζ είναι ψευδές ή όχι.

Ιδού η Ρόδος ιδού και το πήδημα κύριε υπουργέ Άμυνας…

Υ.Γ. Ας σημειωθεί ότι το επίσημο πρακτορείο ειδήσεων ΑΠΕ-ΜΠΕ είχε με τηλεγράφημα το απόγευμα της 25ης Μαρτίου αναφέρει ότι υπήρξε υπέρπτηση πάνω και από την Καβάλα, ενώ τη σχετική είδηση μετέδωσε και η επίσημη ΕΡΤ. Το δε ΑΠΕ-ΜΠΕ επανήλθε το μεσημέρι της 26ης Μαρτίου με νέο τηλεγράφημα για να διορθώσει το αρχικό της 25ης Μαρτίου, επικαλούμενο σφάλμα του αρχισυντάκτη βάρδιας. Πολλές συμπτώσεις! Με βάση τα παραπάνω –από την άποψη της δημοσιογραφικής δεοντολογίας– δικαιολογείται απολύτως το δημοσίευμα του SLpress.gr αφού προϋπήρξε τηλεγράφημα του κρατικού πρακτορείου ειδήσεων. Παρόλα αυτά, επιμένουμε να δώσει ο υπουργός το screenshot από το ίχνος του τουρκικού μαχητικού στα ελληνικά ραντάρ για να αποδειχθεί ποια είναι η πραγματικότητα.

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι