Οι Γάλλοι εμβολιάζουν πρώτα τους ηλικιωμένους και όχι τους γιατρούς – Aρνητές κατά κόμμα

Οι Γάλλοι εμβολιάζουν πρώτα τους ηλικιωμένους και όχι τους γιατρούς – Aρνητές κατά κόμμα

Η γαλλική κυβέρνηση αποφάσισε να εμβολιαστούν πρώτα οι ηλικιωμένοι σε οίκους ευγηρίας και όχι το νοσηλευτικό προσωπικό, καθώς οι υπέργηροι ή και οι απλώς ηλικιωμένοι με υποκείμενα νοσήματα είναι εκείνοι που κινδυνεύουν αμεσότερα από τον ιό.

Οπότε η πρώτη φάση εμβολιασμού την Κυριακή στη Γαλλία άρχισε με τα γηροκομεία. Η δεύτερη φάση των εμβολιασμών θα ξεκινήσει τον Φεβρουάριο και θα διαρκέσει έως την άνοιξη, αρχικά για τις ηλικίες άνω των 75 ετών. Στη συνέχεια ακολουθούν εκείνοι άνω των 65 και αργότερα οι νοσηλευτές άνω των 50 ετών. Οι εμβολιασμοί για τους νεότερους νοσηλευτές προβλέπεται να γίνουν κατά την τρίτη φάση, και πιθανότατα τον Ιούνιο.

Το 61 % των Γάλλων πάντως δήλωναν αποφασισμένοι να μην εμβολιασθούν κατά του Covid-19. Η έρευνα που έβγαλε αυτό το ποσοστό έγινε σε ένα αντιπροσωπευτικό δείγμα 1.003 ατόμων. Σύμφωνα με την κομματική τους ένταξη, οι πιο απρόθυμοι εντάσσονται στον Εθνικό Συναγερμό της Μαρίν Λεπέν. Το 80% των ψηφοφόρων της δηλώνει ότι δεν θα εμβολιασθεί. Υψηλό ποσοστό παρουσιάζεται και στους ψηφοφόρους του κόμματος των Ανυπότακτων του Ζαν-Λυκ Μελανσόν.  Το 62% από αυτούς δεν θέλει να εμβολιασθεί. Σοσιαλιστές και Ρεπουμπλικανοί είναι μοιρασμένοι (50%), ενώ το 62% των ψηφοφόρων του Μακρόν τάσσεται υπέρ του εμβολιασμού.

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι

0
Kαταθέστε το σχολιό σαςx