Ένας εκ των 16 συλληφθέντων στη Νέα Σμύρνη διώκεται για “απόπειρα ανθρωποκτονίας κατά συναυτουργία”

Τέσσερα χρόνια η ποινή στον 23χρονο για σουγιάδες και βεγγαλικά

Στα χθεσινά επεισόδια στη Νέα Σμύρνη έγιναν 16 συλλήψεις, ενώ προσήχθησαν και άλλα 11 άτομα, που αφέθηκαν ελεύθερα. Οι αστυνομικοί που τραυματίστηκαν, σύμφωνα με την αστυνομία, είναι συνολικά δέκα αλλά νοσηλεύονται οι τρεις.

Ανάμεσα στους 16 συλληφθέντες, ένας άνδρας φέρεται να είναι μεταξύ εκείνων που έριξαν τον αστυνομικό από τη μοτοσικλέτα και εν συνεχεία τον χτύπησαν. Ο 24χρονος αστυνομικός νοσηλεύεται στο 401 Στρατιωτικό νοσοκομείο, φέρει μώλωπες και κακώσεις σε όλο του το σώμα, ωστόσο η υγεία του δεν διατρέχει κάποιο κίνδυνο. Ο ίδιος εκτιμά ότι τον έσωσε το γεγονός ότι φορούσε κράνος.

Σύμφωνα με την Αστυνομία η σύλληψη ενός εκ των φερομένων αυτουργών του ξυλοδαρμού «ανοίγει τον δρόμο για την εξιχνίαση της υπόθεσης». Σε βάρος του σχηματίσθηκε δικογραφία για απόπειρα ανθρωποκτονίας κατά συναυτουργία. Από την Κρατική Ασφάλεια, η οποία χειρίζεται την υπόθεση, εκτιμάται ότι πολλοί από τους εμπλεκομένους στον ξυλοδαρμό ανήκουν είτε σε γνωστές ομάδες χούλιγκαν είτε έχουν συλληφθεί για την δράση τους στον αντιεξουσιαστικό χώρο.

Ο άνδρας που κατηγορείται για συναυτουργία σε απόπειρα ανθρωποκτονίας (για τον νοσηλευόμενο αστυνομικό) έχει ξανασυλληφθεί κατά το παρελθόν, αλλά δεν έχουμε πληροφόρηση ως προς το αδίκημα που κατέληξε στην προηγούμενη σύλληψη. H επίσημη ανακοίνωση της αστυνομίας για τους 16 συλληφθέντες και τις σε βάρος τους σχηματισθείσες δικογραφίες έχει ως εξής:

«Συνελήφθησαν για συμμετοχή στα χθεσινά επεισόδια στη Νέα Σμύρνη συνολικά 16 άτομα. Σε βάρος τους σχηματίσθηκε δικογραφία για τα -κατά περίπτωση- αδικήματα της απόπειρας ανθρωποκτονίας κατά συναυτουργία, σωματικής βλάβης από κοινού, απόπειρας επικίνδυνης σωματικής βλάβης από κοινού, βίας κατά υπαλλήλων και δικαστικών προσώπων, διατάραξης κοινής ειρήνης, εμπρησμού κατά συναυτουργία από τον οποίο προέκυψε κίνδυνος για άνθρωπο, έκρηξης κατά συναυτουργία από την οποία προέκυψε κίνδυνος για άνθρωπο, κατασκευής και κατοχής εκρηκτικών υλών κατά συναυτουργία, εξύβρισης, φθοράς ξένης ιδιοκτησίας κατά συναυτουργία, παράβαση του νόμου περί εκρηκτικών και παραβίαση μέτρων για τη διασπορά ασθενειών.

»Επιπρόσθετα προσήχθησαν 11 άτομα. Τραυματίσθηκαν 10 αστυνομικοί, εκ των οποίων 3 παραμένουν στο Νοσοκομείο για νοσηλεία. Μέχρι στιγμής έχουν καταγραφεί φθορές σε 10 οχήματα. Οι συλληφθέντες, με τη δικογραφία που σχηματίσθηκε από την Υποδιεύθυνση Κρατικής Ασφάλειας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, θα οδηγηθούν σήμερα στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών».

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι

0
Kαταθέστε το σχολιό σαςx