22 κρούσματα σε εμβολιασμένους τροφίμους και εργαζομένους γηροκομείου

Πέθαναν δύο μη εμβολιασμένοι γιατροί

Ιδιαίτερη ανησυχία επικρατεί στο χωριό Αγία Παρασκευή στην κεντρική Λέσβο, όπου τις τελευταίες μέρες έχουν εντοπισθεί 37 κρούσματα κορονοϊού. Από αυτά τα 22 αφορούν σε τροφίμους και εργαζομένους στην «Ζαχάρειο Μονάδα Φροντίδα Ηλικιωμένων» –τα 15 αφορούν τροφίμους του ιδρύματος και τα επτά εργαζομένους.Τα υπόλοιπα 14 διαπιστώθηκαν σε κατοίκους.

Το σύνολο των ηλικιωμένων φιλοξενούμενων που βρέθηκαν θετικοί στον ιό είναι πολύ καλά στην υγεία τους και μόνο τρεις από αυτούς μεταφέρθηκαν προληπτικά στο νοσοκομείο, λόγω της ιδιαίτερα μεγάλης ηλικίας τους. Σύμφωνα με τον πρόεδρο του Ιδρύματος, Στέφανο Αποστόλου, οι περισσότεροι από όσους διαπιστώθηκε ότι ήταν φορείς, είχαν πάρει την πρώτη δόση του εμβολίου και κάποιοι είχαν λάβει και την δεύτερη.

«Οι γιατροί αναφέρουν ότι το γεγονός ότι έχουν εμβολιαστεί θα τους βοηθήσει ώστε τα συμπτώματα της ασθένειας να είναι ήπια» είπε ο κ. Αποστόλου χωρίς να δίνει αριθμούς, δηλαδή πόσοι από όσους είχαν λάβει την δεύτερη δόση ασθένησαν ή είναι απλοί φορείς. Επίσης δεν διευκρινίζει για ποιο λόγο δεν έλαβαν την δεύτερη δόση οι υπόλοιποι, αφού κατά τις δηλώσεις του υπουργού Υγείας τα γηροκομεία ήταν στην πρώτη λίστα εμβολιασμών εδώ και τρεις μήνες. Επισης δεν διευκρινίζει πόσοι από τους εργαζόμενους φορείς είχαν εμβολιασθεί.

Στην Αγία Παρασκευή, μια κοινότητα περίπου 1.800 κατοίκων, έχουν εντοπισθεί 15 επιβεβαιωμένα κρούσματα, ανάμεσα στους οποίους δυστυχώς και τρία άτομα που εργάζονται στο πρόγραμμα «Βοήθεια στο Σπίτι» και έχουν στενή επαφή με ευπαθείς ομάδες.

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι

0
Kαταθέστε το σχολιό σαςx