ΡΕΠΟΡΤΑΖ

Δημοσκοπήσεις με τιμολόγια χωματουργικής αποκαλύπτει η “Εφ.Συν”

Δημοσκοπήσεις με τιμολόγια χωματουργικής αποκαλύπτει η “Εφ.Συν”

Νέα εστία έντασης στο ήδη τεταμένο πολιτικό σκηνικό από το δημοσίευμα της Εφημερίδας των Συντακτών για την εταιρεία δημοσκοπήσεων MARC, που φέρεται να πληρώνεται από εταιρεία… χωματουργικών έργων. Η εταιρεία που πραγματοποιεί δημοσκοπήσεις και για λογαριασμό μεγάλων ΜΜΕ, όπως αναφέρει το δημοσίευμα, λαμβάνει εικονικά τιμολόγια πολλών χιλιάδων ευρώ από εταιρεία “φάντασμα’’, που έχει εκδώσει εικονικά τιμολόγια και για εταιρεία που εμπλέκεται με το παράνομο λογισμικό predator.

Όπως γράφει η “Εφ.Συν” την τελευταία τριετία η χωματουργική εταιρεία “Ιονία Τεχνική” εξέδωσε συνολικά 29 τιμολόγια προς τη MARC και συγκεκριμένα: Το 2018 εξέδωσε 12 τιμολόγια, το 2019 εξέδωσε 9 τιμολόγια και το 2020 άλλα 8, συνολικού ύψους 239.194 ευρώ συμπεριλαμβανομένου του ΦΠΑ. Αξίζει να σημειωθεί πως τα τιμολόγια αυτά αποτυπώνονται στις συγκεντρωτικές καταστάσεις της “Ιονίας Τεχνικής”.

Η εν λόγω εταιρεία έως το 2018 δεν υπέβαλλε δηλώσεις, σύμφωνα με την εφημερίδα και είχε επί σειρά ετών σχεδόν μηδενικούς τζίρους. Το αντικείμενο της είναι χωματουργικές εργασίες, αλλά, βρέθηκε να συναλλάσσεται με μια μεγάλη δημοσκοπική εταιρεία την ίδια περίοδο που εξέδιδε σειρά εικονικών τιμολογίων και για την εταιρεία Krikel. Η τελευταία είναι μία από τις προμηθεύτριες εταιρείες του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη. Σε ό,τι αφορά τη σχέση της με την Krikel η Ιονία Τεχνική φαινόταν να της πουλάει ηλεκτρονικά εξαρτήματα, ενώ στην περίπτωση της Marc φαίνεται ότι προφανώς παίρνει δημοσκοπικές έρευνες.

Παρέμβαση του εισαγγελέα ζήτησε ο ΣΥΡΙΖΑ, δια του εκπροσώπου του Νάσου Ηλιόπουλου, ο οποίος κάλεσε παράλληλα τον πρωθυπουργό να δώσει εξηγήσεις επί του θέματος της MARC και τον επικεφαλής της ΑΑΔΕ αναφορικά με τα τιμολόγια της χωματουργικής εταιρείας.

H δήλωση του εκπροσώπου του ΣΥΡΙΖΑ

«Θα παρέμβει εισαγγελέας για τα εικονικά τιμολόγια της MARC; – Να απαντήσει ο κ. Μητσοτάκης πώς πληρώνει τις δημοσκοπήσεις που παραγγέλνει. Σύμφωνα με πρωτοσέλιδο ρεπορτάζ της εφημερίδας Εφημερίδας των Συντακτών, η δημοσκοπική εταιρεία MARC που διενεργεί δημοσκοπήσεις για λογαριασμό του Μεγάρου Μαξίμου, αλλά ταυτόχρονα και για λογαριασμό μεγάλων ΜΜΕ, λαμβάνει εικονικά τιμολόγια πολλών χιλιάδων ευρώ από χωματουργική εταιρεία “φάντασμα”, που εντελώς συμπτωματικά έχει εκδώσει εικονικά τιμολόγια και για εταιρία που εμπλέκεται με το παράνομο λογισμικό predator. Πρόκειται για ένα ακόμη πλήγμα στη χαμένη αξιοπιστία των δημοσκοπήσεων αλλά και του πολιτικού μας συστήματος. Αναμένουμε τη παρέμβαση του εισαγγελέα, όπως ο νόμος προβλέπει για υποθέσεις οικονομικού εγκλήματος όπως το ξέπλυμα. Κυρίως όμως αναμένουμε εξηγήσεις. Τόσο από τον κ. Μητσοτάκη που οφείλει να απαντήσει με ποιον τρόπο πληρώνει τις δημοσκοπήσεις που παραγγέλνει, όσο όμως και από τον κ. Πιτσιλή της ΑΑΔΕ».

 

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι

Kαταθέστε το σχολιό σας. Eνημερώνουμε ότι τα υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται.

0 ΣΧΟΛΙΑ
Παλιότερα
Νεότερα Με τις περισσότερες ψήφους
Σχόλια εντός κειμένου
Δες όλα τα σχόλια
0
Kαταθέστε το σχολιό σαςx