ΡΕΠΟΡΤΑΖ

Βίντεο από το τραγικό δυστύχημα με το λεωφορείο στο Βουκουρέστι

Βίντεο από το τραγικό δυστύχημα με το λεωφορείο στο Βουκουρέστι

Το ρουμανικό τηλεοπτικό μέσο δίκτυο “Digi 24” έβγαλε στην δημοσιότητα βίντεο από το τραγικό δυστύχημα.  Όπως φαίνεται στο βίντεο, ελάχιστα δευτερόλεπτα πριν το δυστύχημα, ο οδηγός φαίνεται να αλλάζει κυριολεκτικά την τελευταία στιγμή λωρίδα κυκλοφορίας, με αποτέλεσμα να προσκρούσει στην κολώνα, που έμελλε να κόψει το νήμα της ζωής σε έναν 53χρονο Λαρισαίο, τον Νίκο Χλώψιο. Το βίντεο καταγράφηκε από κάμερα που ήταν τοποθετημένη σε αυτοκίνητο που κινείτο ακριβώς πίσω από το μοιραίο λεωφορείο στο Βουκουρέστι.

Ο Ρουμάνος δημοσιογράφος, στο παραπάνω απόσπασμα, υποστηρίζει πως ο οδηγός δεν λαμβάνει υπόψη τη σήμανση και πορεύεται προς τη διάβαση -κάτι που, ενδεχομένως, εξηγεί το γεγονός ότι μπερδεύτηκε, όπως είπε ο ίδιος, από τις υποδείξεις του συστήματος πλοήγησης. Να σημειωθεί πως Έλληνες επιβάτες έκαναν λόγο για προσεκτικό οδηγό.

Αξίζει πάντως να επισημανθεί ότι, σύμφωνα με ανεξάρτητους εμπειρογνώμονες πιθανότατα το δυστύχημα οφείλεται σε κατασκευαστικό λάθος. Συγκεκριμένα, ανέφεραν ότι οι εργασίες ανακατασκευής του τούνελ ολοκληρώθηκαν τον Σεπτέμβριο, αλλά η άσφαλτος στρώθηκε αμέσως μετά, με αποτέλεσμα να μειωθεί αισθητά το ύψος για τα διερχόμενα οχήματα και για το λόγο αυτό τοποθετήθηκαν οι -μοιραίοι- προειδοποιητικοί πυλώνες.

Σε ΜΕΘ επιβάτες του λεωφορείου

Σε μονάδα εντατικής θεραπείας στο Βουκουρέστι νοσηλεύεται μία από τους εκδρομείς του ελληνικού τουριστικού λεωφορείου που προσέκρουσε χθες σε μπάρα σήμανσης της Τροχαίας στο κέντρο της ρουμανικής πρωτεύουσας. Στο τροχαίο έχασε την ζωή του ένας άνδρας 53 ετών από ανακοπή, κάτοικος Λάρισας, ενώ άλλοι 14 επιβάτες νοσηλεύονται. Εκτός της γυναίκας που έχει κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις, άλλοι δύο επιβάτες είναι σε σοβαρή, αλλά ελεγχόμενη κατάσταση. Οι άλλοι 11 τραυματίες είναι σε καλή κατάσταση σύμφωνα με την ενημέρωση των ελληνικών προξενικών αρχών.

Οι επιβάτες του λεωφορείου που είναι καλά στην υγεία τους μεταφέρθηκαν χθες στο απόγευμα σε ξενοδοχείο και αναμένεται να επιστρέψουν το απόγευμα στην Ελλάδα οι 16 από αυτούς. Για την βοήθεια των εκδρομέων κινητοποιήθηκαν με εντολή του υπουργείου Εξωτερικών όλες οι υπηρεσίες του προξενείου. Ο οδηγός κρατείται και σήμερα πρόκειται να δώσει κατάθεση στην Τροχαία του Βουκουρεστίου.

Το τουριστικό λεωφορείο, σύμφωνα με τα ρουμανικά ραδιοτηλεοπτικά μέσα, κινούνταν με μεγάλη ταχύτητα με κατεύθυνση προς το κέντρο του Βουκουρεστίου χθες το μεσημέρι και παραβίασε πινακίδα σχετικά με το όριο ύψους σε υπόγεια διαδρομή. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα να χτυπήσει στη μπάρα η οποία συνέθλιψε την οροφή. Τα παράθυρα του πούλμαν έσπασαν.

Ο οδηγός στην πρώτη του κατάθεση στην Τροχαία είπε ότι ακολουθούσε τις οδηγίες του GPS. Σύμφωνα με τα ρουμανικά μέσα ενημέρωσης ήταν σε σοκ και δεν μπορούσε να εξηγήσει πως έπεσε επάνω στη μπάρα που ενημερώνει για το ύψος της υπόγειας λεωφόρου με μεγάλη ταχύτητα. Υποβλήθηκε σε έλεγχο αλκοόλ και βγήκε καθαρός, σύμφωνα με το ρουμανικό πρακτορείο ειδήσεων Agerpres.

Το τούνελ Unirii στο Βουκουρέστι

Η ανακοίνωση της Τροχαίας της ρουμανικής πρωτεύουσας ανέφερε τα εξής: «Σήμερα, 23 Δεκεμβρίου, γύρω στη 13.30 το μεσημέρι, η Τροχαία ενημερώθηκε για ένα τροχαίο στην είσοδο της Pasajul Unirii, με κατεύθυνση από το Bd Tineretului προς την πλατεία Πανεπιστημίου. Σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία, ο οδηγός ενός πούλμαν προσέκρουσε στην πύλη του περάσματος Unirii. Το αποτέλεσμα ήταν να τραυματιστούν αρκετοί άνθρωποι. Οι έρευνες συνεχίζονται για να εξακριβωθούν τα ακριβή αίτια και οι συνθήκες του τροχαίου. Η κυκλοφορία διεξάγεται από μία λωρίδα στην περιοχή του ατυχήματος». Το σημείο στην είσοδο του τούνελ σύμφωνα με σχόλια που αναρτήθηκαν σε ρουμανικά μέσα είναι προβληματικό.

Το πούλμαν με τους 47 Έλληνες εκδρομείς είχε αναχωρήσει προχθές το βράδυ από τον Βόλο, έκανε στάση σε Λάρισα και Θεσσαλονίκη και χθες νωρίς το μεσημέρι έφτασε στο Βουκουρέστι. Στο protothema.gr. δημοσιεύτηκε video που τράβηξε εκδρομέας μέσα στο λεωφορείο αμέσως μετά την πρόσκρουση.

https://youtu.be/zQqoD9YjElc

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι

0
Kαταθέστε το σχολιό σαςx