Το ΝΑΤΟ βομβαρδίζει τη Γιουγκοσλαβία: Το χρονικό της σύγκρουσης σε infographic

-
380
Το ΝΑΤΟ βομβαρδίζει τη Γιουγκοσλαβία: Το χρονικό της σύγκρουσης σε infographic

Οι επιχειρήσεις του NATO ξεκίνησαν στις 24 Μαρτίου του 1999 και ολοκληρώθηκαν στις 10 Ιουνίου. Η σερβική κυβέρνηση εκτιμά ότι περίπου 2.500 άνθρωποι, μεταξύ τους και 89 παιδιά, σκοτώθηκαν κατά τη διάρκεια της εκστρατείας βομβαρδισμών υπό τις ΗΠΑ.

Το 1999, η στρατιωτική αναμέτρηση μεταξύ του Απελευθερωτικού Στρατού του Κοσόβου (KLA) αλβανοί μαχητές που είχαν στηρίξει την ανεξαρτησία του Κοσόβου από τη δεκαετία του 1990, με τον σερβικό στρατό και την αστυνομία, οδήγησαν στους βομβαρδισμούς του ΝΑΤΟ κατά της πρώην Γιουγκοσλαβίας.

Η στρατιωτική επιχείρηση διεξήχθη χωρίς την έγκριση του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ και στη βάση των ισχυρισμών δυτικών χωρών ότι η κυβέρνηση της Γιουγκοσλαβίας διεξήγαγε εθνική κάθαρση στο Κόσοβο κατά τον Αλβανών.

Παραμένει αμφιλεγόμενο θέμα μεταξύ των Αλβανών, που βλέπουν την παρέμβαση του ΝΑΤΟ ως μέτρο προστασίας, και των Σέρβων που καταδικάζουν την επιχείρηση η οποία οδήγησε στον θάνατο πολιτών από τους βομβαρδισμούς.


Πηγή: sputniknews.gr

Η δημοσιογραφία για να είναι αδέσμευτη-ανεξάρτητη πρέπει να χρηματοδοτείται κυρίως από τους αναγνώστες. Πρόκειται για κανόνα αποδεδειγμένης ισχύος. Εάν πιστεύετε ότι το SLpress.gr προσφέρει κάτι ξεχωριστό, ότι αξίζει να επιβιώσει και να βελτιωθεί, ΕΝΙΣΧΥΣΤΕ το.