Αύξηση των κρουσμάτων κορονοϊού λόγω Ιανού

Αύξηση των κρουσμάτων κορονοϊού λόγω Ιανού, λένε ειδικοί, λένε ειδικοί

Η κακοκαιρία που έπληξε τη μισή χώρα –και συνεχίζει να την πλήττει– αναμένεται να προκαλέσει και αύξηση στον αριθμό των κρουσμάτων, κάτι που θα φανεί εκτιμούν οι ειδικοί, σε μια έως δύο εβδομάδες από σήμερα.

Εκείνοι που εκτέθηκαν περισσότερο είναι οι πυροσβέστες, οι αστυνομικοί, οι υπάλληλοι των δήμων και των εργολάβων του οδικού δικτύου, αλλά φυσικά και οι πολίτες των πληττομένων περιοχών. Για παράδειγμα σε πολλά χωριά οι κάτοικοι μαζεύτηκαν τρέχοντας σε εκκλησίες ή ασφαλείς χώρους. Κανείς δεν είχε φυσικά την έγνοια να πάρει μαζί του μάσκα καθώς έτρεχε να γλιτώσει από χειμάρρους.

Επίσης σε πολλές περιοχές παραλιακές έμειναν άνθρωποι άστεγοι και μετακινήθηκαν άρον-άρον και μαζικά. Αστέγους έχουμε και από ορεινά χωριά όμως και όχι μόνον από τις παραλίες -κόπηκαν δρόμοι και αποκλείστηκαν κοινότητες σε Λαμία, Καρδίτσα, Βόλο και βεβαίως στα Επτάνησα. Αλλά και οι ήδη άστεγοι και πολλοί μετανάστες που δεν είναι σε δομές, αναγκάστηκαν να μετακινηθούν άρον-άρον.

Στην Καρδίτσα, στην περιοχή Μαύρικα, εκκενώθηκε οικισμός Ρομά 300 ατόμων.  Πολλοί απεγκλωβίστηκαν με βάρκες και θα φιλοξενούνταν μαζικά σε γυμναστήρια. Επιπλέον, λόγω των εκτάκτων μέτρων για τον Ιανό, πολλοί άνθρωποι για να εξασφαλιστούν μετακινήθηκαν σε σπίτια συγγενών και φίλων προληπτικά, καθώς ο δικός τους χώρος στέγασης ήταν πιο εκτεθειμένος. Τέλος, μεταξύ των άρον-άρον μετακινήσεων ήταν και άτομα που είχαν μπει σε καραντίνα, αλλά λόγω των συνθηκών αναγκαστικά συγχρωτίσθηκαν με άλλους.

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι