Διαψεύδει ο σύζυγος της επισμηναγού: “Την υποχρέωσαν να πάει στη Λιβύη”

Διαψεύδει ο σύζυγος της επισμηναγού: "Την υποχρέωσαν να πάει στη Λιβύη"

Ο σύζυγος της επισμηναγού Εύης Ανδρεαδάκη η οποία σκοτώθηκε στη Λιβύη, έδωσε συνέντευξη στην οποία επιμένει ότι η ίδια δεν ήθελε να πάει τη συγκεκριμένη αποστολή και ότι κακώς παρουσιάζεται ως εθελόντρια. Αναρωτιέται γιατί η σύζυγος του παρουσιάζεται ως εθελόντρια, την στιγμή που η σύζυγος του ήταν υποχρεωμένη να πάει, εκ της θέσης της. . Όπως λέει ο σύζυγός της, η ίδια είχε αντιρρήσεις, αλλά δεν της άφησαν περιθώρια επιλογής. Όταν έγιναν τα τηλεφωνήματα για την αποστολή η επισμηναγός βρισκόταν για εκπαίδευση στα ελικόπτερα στο Μαραθώνα.

«Πολλοί μου είπαν ότι θα μπει ο εισαγγελέας, μου είπαν από την Αεροπορία από το επιτελείο ότι μπήκε στη μέση το Αεροδικείο. Εμένα όποια και να είναι η απόφασή τους και το αποτέλεσμα αυτών των ερευνών, το θέμα είναι ότι εγώ έχω χάσει το μισό κομμάτι της ζωής μου. Ήμασταν νιόπαντροι με την Εύη, εδώ και έναν χρόνο παντρεμένοι, είχαμε τα δικά μας όνειρα, γυρίσαμε από τις διακοπές μας, περάσαμε τέλεια για να ξεκινήσουμε την δικιά μας οικογένεια, να κάνουμε τα παιδιά μας, και αυτό κόπηκε, γιατί κάποιοι πήραν κάποιες αποφάσεις βεβιασμένες», είπε στο MEGA ο χήρος της επισμηναγού.

«Και άλλες φορές έχουν γίνει εισαγγελικές έρευνες και δεν έχει διορθωθεί τίποτα σε αυτή τη χώρα. Το αποτέλεσμα για εμένα δεν θα αλλάξει. Εγώ μιλούσα (σ.σ. με μηνύματα) με την Εύη μέχρι και που μπήκε στο λεωφορείο. Όλα τα μηνύματα που μου έστειλε η Εύη ήταν μέσα από το whats up. Δεν μίλησα τηλεφωνικά μαζί της από την στιγμή που έφτασε στη Βεγγάζη. Και η Εύη έμαθε ότι θα φτάσει στη Βεγγάζη όταν προσγειώθηκαν. Της φάνηκε περίεργο που προσγειώθηκαν αλλού. Η Εύη και εγώ ξέραμε άλλο αεροδρόμιο», πρόσθεσε στη συνέχεια.

Όσον αφορά το πώς βρέθηκε τη λίστα των εθελοντών, είπε: «Η Εύη δεν πήγε εθελοντικά εκεί πέρα. Τους υποχρέωσαν, τους έβαλαν σε μία λίστα από την Υπηρεσία και την έθεσαν σε δίωρη αναμονή από την Πέμπτη. Η Εύη ήταν σχολείο στα ελικόπτερα στον Μαραθώνα, και εκεί την ενημέρωσαν ότι είναι σε δίωρη αναμονή για να φύγει για τη Λιβύη. Δεν μπήκε εθελοντικά, το λέω κατηγορηματικά».

«Εάν βγει κάποιος από το ΓΕΑ και πει ότι μπήκε εθελοντικά, εγώ έχω και το όνομα αυτού που την έβαλε στη λίστα. Την πήραν οκτώ τηλέφωνα για να της πουν ότι είναι σε δίωρη αναμονή, και όταν τα βρήκε και κάποια στιγμή απάντησε στο συγκεκριμένο άνθρωπο, της είπε: “Εύη είσαι σε δίωρη αναμονή για Λιβύη” και της το έκλεισε. Εγώ την πήρα τηλέφωνο δύο φορές, εξέφρασα τις σφοδρές αντιρρήσεις σε αυτό το κομμάτι, σε φάση που να μου λέει “δεν μπορώ να κάνω κάτι άλλο, στήριξέ με σε αυτό”. Πήγε σε εμπόλεμη ζώνη γιατί της το επέβαλαν», είπε ο σύζυγός της.

Από ό,τι του είπε η ίδια, όταν ξαναπήρε τηλέφωνο, της το έκλεισαν. Ο σύζυγός της λέει: «Πήρε ξανά τηλέφωνο να πει (σ.σ. σε εκείνον που της ανακοίνωσε ότι είναι σε αναμονή) “τι κάνεις εδώ πέρα, δεν με ρώτησες, έχω τον άντρα μου, δεν θέλω να φύγω από εδώ πέρα”, και εκείνος δεν της σήκωνε το τηλέφωνο. Εξέφρασε τις φοβίες της, γιατί μέχρι την Πέμπτη ήξερε ότι θα πάνε πέντε μέλη μόνο από το Υγειονομικό. Και συγκεκριμένα της λέω: “Καλά εσείς του Υγειονομικού που δεν έχετε ρίξει ούτε μία σφαίρα στη ζωή σας, θα πάτε σε εμπόλεμη ζώνη;” Και μου λέει: “Τι να σου πω, μάλλον θα πάμε εκεί πέρα, θα αφήσουμε το υγειονομικό υλικό και θα σηκωθούμε να φύγουμε. Τι να πάμε να κάνουμε εμείς εκεί πέρα;” Αυτό μου είπε και η ίδια.»

Ο σύζυγός της συνεχίζει: «Την Παρασκευή όταν πήγε στο γραφείο, γιατί σας λέω ήταν ελλιπής η ενημέρωση της Εύης, με παίρνει κάποια στιγμή τηλέφωνο και μου λέει: “Εντάξει, μπορείς να ηρεμήσεις, θα έρθουν και τα παιδιά από την ΕΤΑ μαζί μας”. Εγώ της είπα ότι θα κάνω κάτι να μην πάει. Της είχα πει την Πέμπτη το βράδυ και την Παρασκευή το πρωί που σηκωθήκαμε να κάνει κάτι για να μην πάει. Έφτασα σε σημείο να της πω να φύγει από το στράτευμα. Δεν ήθελα με τίποτα να πάει εκεί πέρα», κατέληξε ο σύζυγος της Εύης Ανδρεαδάκη.

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι