ΡΕΠΟΡΤΑΖ

Τι λέει τώρα ο Φάουτσι για την προέλευση του κορονοϊού

Τι λέει τώρα ο Φάουτσι για την προέλευση του κορονοϊού

Για πρώτη φορά ο διαπρεπής Αμερικανός λοιμωξιολόγος Άντονι Φάουτσι άφησε το ενδεχόμενο ο κορονοϊός να προήλθε από εργαστηριακή διαρροή στην πόλη Ουχάν, συνεχίζοντας την συζήτηση που μαίνεται το τελευταίο διάστημα στις Ηνωμένες Πολιτείες, με τον Τζο Μπάιντεν να έχει δώσει «διορία» τριών μηνών στις αμερικανικές μυστικές υπηρεσίες να ανακαλύψουν την ακριβή προέλευση του ιού.

Ο Φάουτσι, μιλώντας στο δίκτυο MSNBC, έκανε σαφή αναφορά στην υπονόμευση του έργου του  από την προηγούμενη κυβέρνηση Τραμπ, λέγοντας πως «δεν υπάρχει αμφιβολία ότι υπάρχουν άνθρωποι εκεί έξω που, για έναν ή τον άλλο λόγο, με μισούν για αυτό που έκανα στην περίοδο της διακυβέρνησης Τραμπ. Αλλά εγώ δεν στρεφόμουν με κανένα τρόπο κατά του πρώην προέδρου». Η σημερινή του δήλωση προκάλεσε την άμεση αντίδραση του Τραμπ, ο οποίος επί της θητείας του είχε ανοίξει μία ιδιότυπη “βεντέτα” με τον Φάουτσι.

«Υπάρχουν πολλές ερωτήσεις που πρέπει να απαντηθούν από τον Δρ. Φάουτσι. Η χρηματοδότηση της Ουχάν από τις ΗΠΑ ξεκίνησε ανόητα από την κυβέρνηση Ομπάμα το 2014, αλλά τελείωσε υπό την κυβέρνηση Τραμπ. Όταν το άκουσα, είπα αμέσως “όχι”. Τι γνώριζε ο Δρ Fauci σχετικά με την έρευνα «”ain of function” και από πότε το γνώριζε» ήταν το ερώτημα που έθεσε ο πρώην πρόεδρος, υπενθυμίζοντας την παραδοχή Φάουτσι ότι οι ΗΠΑ είχαν χρηματοδοτήσει το εργαστήριο της Ουχάν για ιολογικές έρευνες.

Εμφανώς δικαιωμένος ο Τραμπ δηλώνει: «τώρα όλοι… αρχίζουν να λένε ότι ο πρόεδρος Τραμπ είχε δίκιο για τον ιό της Κίνας, ο οποίος προέρχεται από το εργαστήριο της Ουχάν. Η αλληλογραφία μεταξύ του Δρ. Φάουτσι και της Κίνας αποτελεί ισχυρή απόδειξη για να την αγνοήσει ο καθένας. Η Κίνα πρέπει να πληρώσει δέκα τρισεκατομμύρια δολάρια στην Αμερική και στον κόσμο, για τον θάνατο και την καταστροφή που προκάλεσαν!».

Τα mail του Φάουτσι

Σε συνέντευξη στο CNN ο Αντόνιο Φάουτσι ρωτήθηκε για ένα mail που έλαβε τον Απρίλιο του 2020 από τον πρόεδρο της EcoHealth Alliance ο οποίος τον ευχαριστούσε για το γεγονός πως στήριζε την θεωρία πως «ο κορονοϊός μπορεί να προήλθε από διαρροή στο Ινστιτούτο ιολογίας της Ουχάν». Ο ίδιος ξεκαθάρισε πως πιστεύει ότι «η πιο πιθανή διαδρομή του ιού είναι από ένα ζώο σε έναν άνθρωπο, αλλά διατηρώ ανοιχτό το μυαλό μου, πως αν υπάρχουν άλλες ρίζες του ιού, τότε θα μπορούσε να έχει προέλθει από εργαστηριακή διαρροή». Γενικά ο Φάουτσι έχει δεχτεί χιλιάδες mail για το ζήτημα του ιού, από δημοσιογράφους και επιστήμονες μέχρι και απλούς πολίτες και συνηθίζει να απαντά σε όλους.

Τον Γενάρη ο Φάουτσι είχε λάβει ειδοποίηση από τον από τον ερευνητή Κρίστιαν Άντερσον που διατηρεί ένα ιολογικό εργαστήριο στην Καλιφόρνια, πως ο κορονοϊός είχε ασυνήθιστα χαρακτηριστικά και ότι αυτά «τα ασυνήθιστα χαρακτηριστικά του ιού αποτελούν ένα πολύ μικρό μέρος του γονιδιώματος, οπότε πρέπει να μελετήσουμε πολύ προσεκτικά όλες τις ακολουθίες για να δούμε ότι ορισμένα από τα χαρακτηριστικά πιθανό να φαίνονται κατασκευασμένα».

Όπως ήταν αναμενόμενο η σημερινή αναφορά του λοιμωξιολόγου έφερε και πάλι στο προσκήνιο την θεωρία της εργαστηριακής προέλευσης του κορονοϊού, την οποία να σημειώσουμε πως πλέον ούτε το facebook θεωρεί “συνωμοσιολογική”, όπως παλαιότερα! Η Κίνα αντιδρά έντονα στην σχετική συζήτηση, αφήνοντας από την πλευρά της να εννοηθεί πως η εργαστηριακή προέλευση του κορονοϊού μπορεί να είναι και αμερικανική.

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι