ΡΕΠΟΡΤΑΖ

Βιασμός στα Πετράλωνα: Γιατί η Αστυνομία άργησε να δράσει

Βιασμός στα Πετράλωνα: Γιατί η Αστυνομία άργησε να δράσει

Ο καταζητούμενος για τον κατά συρροή βιασμό της 50χρονης αλλοδαπής καθαρίστριας μέσα στο σπίτι της μητέρας του στα Πετράλωνα, είναι ένας 35χρονος Βούλγαρος που είχε ξανασυλληφθεί για βιασμό το 2015, όμως αποφυλακίσθηκε πέρσι, ευνοούμενος από τις ρυθμίσεις του νόμου Παρασκευόπουλου. Εξακολουθεί να αναζητείται –ίσως και ένας 25χρονος συνεργός του– όμως ερωτηματικά γεννώνται για το μεγάλο χρονικό διάστημα που παρήλθε μέχρι να εμφανιστεί η Αστυνομία με αποτέλεσμα να διαφύγει ο 35χρονος.

Τον Αύγουστο του 2015 ο Βούλγαρος είχε επιτεθεί σε μια φοιτήτρια που ήταν τότε 20 ετών. Κατάφερε να μπει στο διαμέρισμα της κοπέλας και αφού την βίασε προσπάθησε να την πνίξει και χτύπησε βάρβαρα και το σκυλάκι της. Ο δράστης καταδικάσθηκε για βιασμό, απόπειρα ανθρωποκτονίας, επικίνδυνη σωματική βλάβη, απειλή, διατάραξη οικιακής ειρήνης και παράβαση του νόμου για τα ζώα συντροφιάς.

Για όλα αυτά, έμεινε μόλις πέντε χρόνια στη φυλακή καθώς αποφυλακίσθηκε με βάση το νόμο Παρασκευόπουλου τον περσινό Ιούλιο. Από τότε έμενε με την μητέρα του στο ισόγειο διαμέρισμα της πολυκατοικίας όπου βίασε την καθαρίστρια προχτές. Η άτυχη γυναίκα, αλλοδαπή που όμως μιλά πολύ καλά ελληνικά, είπε σε συνεντεύξεις της ότι δεν θέλει να θυμάται τι πέρασε και θα προσπαθήσει να το ξεχάσει και παρακάλεσε τους δημοσιογράφους να μην της τα θυμίζουν.

Ο δράστης, όπως αναφέρουν γείτονες, χτυπούσε συχνά και την μητέρα του, που είναι επίσης καθαρίστρια. Ώσπου η μητέρα του δεν άντεξε και πριν από μια εβδομάδα έφυγε από το σπίτι. Η 50χρονη καθαρίστρια ουσιαστικά διασώθηκε από γείτονες στις τρεις το μεσημέρι, και ενώ οι γείτονες που την πήραν στο σπίτι τους να την φροντίσουν πήραν δύο φορές τηλέφωνο στην αστυνομία, «η Αστυνομία εμφανίσθηκε στις 10 το βράδυ», όπως αναφέρουν.

Η μαρτυρία της γειτονιάς

«Η γυναίκα κατάφερε να βγει από το μπαλκόνι και να φύγει από το διαμέρισμα, σχεδόν γυμνή, μελανιασμένη, μέσα στα αίματα. Μου είπε ότι την βιάσανε επτά φορές. Ήταν σε μαύρο χάλι. Αυτός ήταν μέσα και μούγκριζε. Καθυστέρησε η Αστυνομία. Ήρθαν πάρα πολύ αργά, στις 10 το βράδυ. Αυτός θα περίμενε μέσα; Έφυγε από τον φωταγωγό, γιατί κάτω από τον δεύτερο όροφο είναι ανοιχτός ο φωταγωγός» είπε η γειτόνισσα που βοήθησε.

«Μάλιστα επειδή βοήθησα την γυναίκα, φώναζε αυτός μέσα από το σπίτι και απειλούσε εμένα και την κόρη μου και έλεγε ότι θα μας πνίξει. Φοβόμαστε. Μείναμε μέσα στο σπίτι με κατεβασμένα τα ρολά δυο μέρες τώρα. Μας είπε η Αστυνομία να μην ανοίγουμε τα ρολά, ούτε να ανοίγουμε την πόρτα όταν χτυπάει κουδούνι.», συμπλήρωσε η γυναίκα.

Η Αστυνομία αναφέρει ότι χρειαζόταν άδεια εισαγγελέα για να εισέλθει στο σπίτι όπου έγινε ο βιασμός, όμως όταν υπάρχει καταγγελία για βίαιο περιστατικό όλα αυτά –κανονικά– γίνονται αστραπιαία. Η υπόθεση θυμίζει και τον 38χρονο που αποφυλακίσθηκε κι εκείνος με ευνοϊκούς όρους, ενώ μάλιστα είχε καταδικαστεί σε κάθειρξη. Μόλις αποφυλακίσθηκε άρχισε να βιάζει μια γυναίκα μέρα παρά μέρα ώσπου συνελήφθη. Ο 38χρονος έδρασε τη Θεσσαλονίκη και επιβαλλόταν στις γυναίκας υποστηρίζοντας ότι ήταν αστυνομικός.

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι