Ανάρτηση “καρφί” από τον Λύτρα για τη μελέτη με Τσιόδρα

Ανάρτηση "καρφί" από τον Λύτρα για τη μελέτη με Τσιόδρα

Δεν θέλουμε να κάνουμε spoiler για όσους θέλουν να δουν την ταινία “Don’t look up” με την Μέριλ Στριπ και τον Ντι Κάπριο, όμως έχει μελαγχολικό νόημα η ανάρτηση-καρφί που έκανε σήμερα ο Θεόδωρος Λύτρας, καθηγητής που συνυπέγραψε τη μελέτη Τσιόδρα για ΜΕΘ και θανάτους.

Γράφει συγκεκριμένα “I’m grateful we tried…” και αυτή είναι από τις τελευταίες φράσεις που ακούγονται από τους πρωταγωνιστές επιστήμονες στην προαναφερόμενη ταινία, όπου η ανθρωπότητα αντιμετωπίζει ολική καταστροφή από μετεωρίτη. Σε σχόλιο κάποιου που ανησυχεί με αυτό που διαβάζει, απαντά «Μη θορυβείστε άδικα, και μη ψάχνετε πολιτικές ή άλλες αναλογίες με την ταινία πέραν των δύο επιστημόνων, που κάναν ό,τι μπορούσαν ως επιστήμονες, και άρα έχουν τη συνείδηση τους ήσυχη…». Εντούτοις οι αναλογίες, πολιτικές και άλλες, είναι αυτονόητες και μάλλον δεν έχει νόημα η σύσταση.

 

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι