Χαλαρώνει το lockdown από τις 3 Φεβρουαρίου στο Όσλο

Ο Σταύρος Λυγερός για τις εξελίξεις στα ελληνοτουρκικά

Όπως ανακοίνωσε σήμερα ο υπουργός Υγείας Μπεντ Χoύιε, η νορβηγική κυβέρνηση θα χαλαρώσει σταδιακά το lockdown που έχει επιβληθεί λόγω του κορονοϊού στο Όσλο, επιτρέποντας το άνοιγμα κάποιων καταστημάτων και την επανέναρξη ορισμένων δραστηριοτήτων αναψυχής από τις 3 Φεβρουαρίου.

Το ξέσπασμα ενός πιο μεταδοτικού παραλλαγμένου στελέχους του κορωνοϊού, που αρχικά ταυτοποιήθηκε στη Βρετανία, οδήγησε στην επιβολή αυστηρότερων μέτρων, όπως το κλείσιμο των μη απαραίτητων καταστημάτων για πρώτη φορά στην πανδημία. «Οι μολύνσεις μειώνονται συνεχώς στη Νορβηγία και τώρα έχουμε καλύτερη γενική εικόνα για το ξέσπασμα και την εξάπλωση», δήλωσε ο Χούιε σε συνέντευξη Τύπου.

Η κατάσταση μέσα και γύρω από την πρωτεύουσα Όσλο παραμένει αβέβαιη, ωστόσο και η χαλάρωση θα είναι ως εκ τούτου σταδιακή, πρόσθεσε. Τα καταστήματα που δεν βρίσκονται μέσα σε εμπορικά κέντρα θα μπορούν να επαναλειτουργήσουν από την Τετάρτη, όπως και τα εστιατόρια, αν και δεν θα επιτρέπεται να σερβίρουν αλκοόλ, όπως έγινε γνωστό στη συνέντευξη Τύπου.

Στα σχολεία θα αρθούν κάποιοι περιορισμοί, με αποτέλεσμα να γίνεται περισσότερη διδασκαλία διά ζώσης και να υπάρχουν μεγαλύτερες ομάδες μαθητών, αν και θα ληφθούν υπόψιν οι συνθήκες που επικρατούν σε κάθε περιοχή.

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι