Δεν επιβεβαιώνει το Βερολίνο πληροφορίες για άρματα μάχης στην κατεχόμενη Κύπρο

Δεν επιβεβαιώνει το Βερολίνο πληροφορίες για άρματα μάχης στην κατεχόμενη Κύπρο

Το Βερολίνο δεν επιβεβαιώνει δημοσιεύματα ελληνικών ΜΜΕ τα οποία κάνουν λόγο για μεταφορά 42 αρμάτων μάχης Leopard 2A4 στην κατεχόμενη Κύπρο και παραπέμπει στην Τουρκία για οποιαδήποτε πληροφορία.

«Έχουμε λάβει γνώση των δημοσιευμάτων, αλλά δεν μπορώ να τα επιβεβαιώσω. Πρέπει πρώτα να το ελέγξουμε, αλλά ακόμη κι αν είναι έτσι, είναι κάτι για το οποίο πρέπει να απευθυνθείτε στην Τουρκία και όχι στο γερμανικό υπουργείο Άμυνας», δήλωσε η εκπρόσωπος του υπουργείου πλωτάρχης Χριστίνα Ρούτση.

Απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με το αν υπάρχει κανονισμός, ο οποίος δεν επιτρέπει να μεταφερθούν γερμανικά τανκς στην βόρεια περιοχή της Κύπρου, η κυρία Ρούτση δήλωσε: «Είναι μια εικασία, την οποία κάνετε, την οποία δεν θέλω να την υιοθετήσω».

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι