Πάλι “Μητσοτάκης γιοκ” από τον Ερντογάν – Διπλωματική αντεπίθεση της Αθήνας

Πάλι "Μητσοτάκης γιοκ" από τον Ερντογάν – Διπλωματική αντεπίθεση της Αθήνας

Ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν με νέες του δηλώσεις που αποκλείει και πάλι το οποιοδήποτε ενδεχόμενο αποκλιμάκωσης στις σχέσεις της Τουρκίας με την Ελλάδα, θυμίζοντας την προηγούμενη δήλωση του “Μητσοτάκης γιοκ”.

Μετά τη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου, που διήρκησε δύο ώρες, ο πρόεδρος της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, είπε χαρακτηριστικά: «Η Ελλάδα δεν είναι ίση με εμάς, ούτε πολιτικά, ούτε στρατιωτικά, ούτε οικονομικά. Για αυτό το λόγο, δεν μπορεί να είναι συνομιλητής μας». Μάλιστα, ολοκληρώνοντας τη φράση του, δέχθηκε το θερμό χειροκρότημα των υπουργών του.

Προηγουμένως, η Αθήνα ξεκίνησε σε διπλωματική αντεπίθεση σε όλα τα μέτωπα προκειμένου να ενημερώσει τους Συμμάχους και τους Ευρωπαίους για τις εμπρηστικές και προκλητικές δηλώσεις του κ. Ερντογάν και άλλων υψηλόβαθμων Τούρκων Αξιωματούχων.  Σύμφωνα με διπλωματικές πηγές και απαντώντας στις δηλώσεις των Τούρκων αξιωματούχων , ο Υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας αποστέλει, σύμφωνα με πληροφορίες επιστολές σε όλα τα Μέλη του  Συμβουλίου Ασφαλείας, τον Γενικό Γραμματέα του ΟΗΕ, καθώς και τον Γενικό Γραμματέα του ΝΑΤΟ.

Ο κ. Δένδιας ενημέρωσε άμεσα τους Ευρωπαίους εταίρους, συμπεριλαμβανομένου του Ύπατου Εκπροσώπου για θέματα Εξωτερικής Πολιτικής της ΕΕ Ζοζέπ Μπορέλ και των ΗΠΑ το περασμένο Σάββατο. Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, στις επιστολές θα παρατίθενται αυτούσιες οι δηλώσεις των Τούρκων αξιωματούχων. Η Ελληνική πλευρά θεωρεί ότι το κείμενο των δηλώσεων αυτών είναι τόσο εξωφρενικό που παρέλκει οποιοσδήποτε σχολιασμός.

Την ίδια στιγμή «θλιβερά και προκλητικά ψέματα εις βάρος της Ελλάδας» χαρακτήρισε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Τάκης Θεοδωρικάκος, τις τελευταίες δηλώσεις του υπουργού Εσωτερικών της Τουρκίας, Σουλεϊμάν Σοϊλού, που ισχυρίστηκε ότι συνελήφθη στην Τουρκία Κούρδος, ο οποίος είπε ότι είχε εκπαιδευτεί στο Λαύριο, ένας προπαγανδιστικός ισχυρισμός που συνηθίζει να επαναλαμβάνει η Τουρκία.

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι