Εξώδικα από δύο δημάρχους κατά ΔΕΔΔΗΕ

Το Twitter απέκλεισε τον Βελόπουλο

Η αλληλοκατηγορίες μεταξύ ΔΕΔΔΗΕ και αυτοδιοίκησης κορυφώθηκαν με έγγραφο που έδωσε στη δημοσιότητα ο Διαχειριστής Δικτύου (ότι είχε ζητήσει βοήθεια από τους δήμους από τις 15 Ιανουαρίου για κλάδεμα ή κόψιμο δένδρων) αλλά και με το εξώδικο δύο δήμων.

Ο δήμαρχος Αγίας Παρασκευής απέστειλε εξώδικη διαμαρτυρία προς την εταιρεία «Διαχειριστής του Ελληνικού Δικτύου Διανομής Ηλεκτρικής Ενέργειας- ΔΕΔΔΗΕ Α.Ε.» με την οποία ξεκαθαρίζει τις ευθύνες της εν λόγω εταιρείας και απαντάει αναφορικά με το υπ’ αριθμόν πρωτ. 509/15-01-2021 έγγραφο που είδε το φως της δημοσιότητας το βράδυ της 17ης Φεβρουαρίου 2021.

Παράλληλα δηλώνει, μέσω του εξωδίκου, πως επιφυλάσσεται να αξιώσει και να ζητήσει από την εταιρεία την «πλήρη αποκατάσταση κάθε θετικής ή αποθετικής ζημίας που υπέστη ή θα υποστεί ο δήμος από τις διακοπές ηλεκτρικού ρεύματος που έχουν προέλθει από υπαιτιότητα του ΔΕΔΔΗΕ, εντός των διοικητικών ορίων του Δήμου. Όπως επίσης και την αποκατάσταση κάθε ζημίας που υπέστησαν οι δημότες και κάτοικοι της πόλης της Αγίας Παρασκευής από τις διακοπές του ηλεκτρικού ρεύματος».

Ο δήμος Χαλανδρίου

Το παράδειγμα του δήμου της Αγίας Παρασκευής ακολουθεί και ο δήμος Χαλανδρίου ο οποίος αναμένεται να κινηθεί και αυτός νομικά εναντίον του οργανισμο. Ο δήμαρχος Χαλανδρίου Σίμος Ρούσσος δήλωσε: «Η πρωτοφανής αναλγησία των υπευθύνων του ΔΕΔΔΗΕ δοκιμάζει την υπομονή όλων μας και θέτει σε κίνδυνο περιουσίες, ελπίζουμε όχι και ανθρώπινες ζωές. Έχω δώσει εντολή στη Νομική Υπηρεσία για τις απαιτούμενες ενέργειες ώστε ο Δήμος Χαλανδρίου με αίσθημα ευθύνης απέναντι στους δοκιμαζόμενους δημότες του να κινηθεί νομικά εναντίον του ΔΕΔΔΗΕ».

Στην ανακοίνωση που εξέδωσε στις 17 Φεβρουαρίου 2021 η Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ) αποσαφηνίζεται ότι «οι δήμοι δεν φέρουν καμία ευθύνη για το κλάδεμα ή κόψιμο των δέντρων κατά μήκος των γραμμών μεταφοράς ενέργειας, όπως προκύπτει και από τον Κανονισμό Εγκαταστάσεων και Συντήρησης Υπαίθριων Γραμμών Ηλεκτρικής Ενέργειας, ΦΕΚ 608/Β/6.10.67 Αρ. 281».

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι