Η Βουλή αναζητεί τους επιλαχόντες για την μοίρα της έδρας του Όθωνα Ηλιόπουλου

Παραιτήθηκε η Πόπη Τσαπανίδου από τον ΣΥΡΙΖΑ

Μετά την παραίτηση του βουλευτή Επικρατείας Όθωνα Ηλιόπουλου, η βουλή αναζητεί τους επιλαχόντες για να γίνει γνωστό ποιος τελικά θα πάρει την έδρα του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ.

Ο Όθωνας Ηλιόπουλος ανέφερε ότι παραιτήθηκε υπέρ του Στέφανου Κασσελάκη, ώστε να μπει στη Βουλή ο πρόεδρος του κόμματος, ωστόσο ο πρόεδρος είναι στην ένατη θέση.

Συνεργάτες του Προέδρου της Βουλής Κωνσταντίνου Τασούλα απαντώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ διευκρίνισαν τα εξής:

α. Η παραίτηση από το βουλευτικό αξίωμα είναι, βάσει του Συντάγματος, δικαίωμα του βουλευτή. Άπαξ και υποβληθεί δεν ανακαλείται.

β. Την παραίτηση ακολουθεί η ανακοίνωσή της στην Ολομέλεια της Βουλής. Μετά την ανακοίνωση ακολουθεί η πλήρωση της έδρας σύμφωνα με την εκλογική νομοθεσία. Εν προκειμένω θα κληθεί να ορκιστεί και να αναλάβει καθήκοντα η πρώτη επιλαχούσα στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας του ΣΥΡΙΖΑ κ. Π.Τσαπανίδου.

Μετά την Πόπη Τσαπανίδου, υπενθυμίζεται ότι είναι οι: Μιχαλης Καλογήρου, Τζενη Λειβαδάρου, Αθανάσιος Τσακρής (που ανήκει στο κόμμα του Πέτρου Κόκκαλη) και η Ζωρζέττα Λάλη (που ανήκει στη Νέα Αριστερά).

Με τα δύο τελευταία ονόματα ωστόσο, να ανήκουν πλέον σε άλλες παρατάξεις, θεωρείται πολύ δύσκολο να «φτάσει» ο Στέφανος Κασσελάκης στην πολυπόθητη έδρα.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι