Κακοκαιρία: Προβλήματα στο Αγρίνιο

Κακοκαιρία: Προβλήματα στο Αγρίνιο

Προβλήματα σε περιοχές της Αιτωλοακαρνανίας και κυρίως στον δήμο Αγρινίου και στα γύρω χωριά έχει προκαλέσει το κύμα κακοκαιρίας που εκδηλώνεται με έντονες βροχοπτώσεις.

Σύμφωνα με την Πυροσβεστική, έχουν γίνει περίπου 50 κλήσεις για απαντλήσεις υδάτων από πλημμυρισμένα υπόγεια, ενώ, σύμφωνα με τον δήμο Αγρινίου, χρειάστηκε η επέμβαση πυροσβεστών και μηχανημάτων για να απομακρυνθούν με ασφάλεια οι μαθητές του Ειδικού Επαγγελματικού γυμνασίου και λυκείου.

Στο μεταξύ, λόγω των έντονων βροχοπτώσεων βρίσκονται ήδη σε οριακό σημείο πολλά ρέματα στους δήμους Αγρινίου, Ξηρόμερου, Ακτίου- Βόνιτσας και Μεσολογγίου, ενώ στην περιοχή της Ναυπακτίας έχουν σημειωθεί πολλές καταπτώσεις.

Πάντως, όπως επισημαίνει, όλα τα μηχανήματα της Περιφερειακής Ενότητας, καθώς και μισθωμένα μηχανήματα, εργάζονται συνεχώς, ώστε να αποτρέψουν πιθανές υπερχειλίσεις των ρεμάτων.

Προβλήματα έχουν προκληθεί και σε χωριά του Αγρινίου από τη σφοδρότατη κακοκαιρία που πλήττει την περιοχή τις τελευταίες ώρες. Η κυκλοφορία στα χωριά Διαμαντέικα και Νεάπολη έχει διακοπεί, με οχήματα να έχουν εγκλωβιστεί λόγω των μεγάλων όγκων νερού. Από τα νερά του χειμάρρου της Ερμίτσας παρασύρθηκε γεφυράκι που οδηγεί στον Άγιο Νικόλαο

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι