Κασσελάκης: Λέει ψέματα το Πακιστάν ότι συμφωνήθηκε να έρθουν 500.000 εργάτες; – 280.000 προβολές είχε η ανάρτηση του Πακιστανού υπουργού Εργασίας

Κασσελάκης: Λέει ψέματα το Πακιστάν ότι συμφωνήθηκε να έρθουν 500.000 εργάτες; – 280.000 προβολές είχε η ανάρτηση του Πακιστανού υπουργού Εργασίας

Ο ΣΥΡΙΖΑ ρωτά τον Άδωνι Γεωργιάδη αν λέει αλήθεια ο υπουργός Εργασίας του Πακιστάν για τον αριθμό των μεταναστών, όμως ο ίδιος ο Πακιστανός πολιτικός έμμεσα ανακαλεί σήμερα όσα δήλωσε χθες

«Ο υπουργός του Πακιστάν μάς λέει ότι συμφώνησε με τον  υπουργό Εργασίας ‘Αδωνι Γεωργιάδη να έρθουν 500.000 Πακιστανοί στη χώρα μας για να εργαστούν στον τομέα των κατασκευών», αναφέρει ο Στέφανος Κασσελάκης σε ανάρτηση του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

«Επειδή μέχρι κι ένα εκκρεμές έχει μεγαλύτερη αξιοπιστία από τον ‘Αδωνη Γεωργιάδη», σχολιάζει ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ, «ζητώ απευθείας από τον Πρωθυπουργό δύο πράγματα: 1ον: Να επιβεβαιώσει ή να διαψεύσει την επίσημη ανάρτηση του Υπουργού Επικρατείας του Πακιστάν. 2ον: Να ζητήσει συγγνώμη για κάθε λέξη που έχει αρθρώσει εναντίον του ΣΥΡΙΖΑ όλα αυτά τα χρόνια στο μεταναστευτικό».

Ο κ. Κασσελάκης σχολιάζει ότι «η Ν.Δ. πούλησε φράχτες, μίσος και μισαλλοδοξία προεκλογικά, με σκοπό να εκμεταλλευτεί τον φόβο πολλών συμπολιτών μας και με αποτέλεσμα να υφαρπάξει την ψήφο τους». Υποστηρίζει ότι «το μόνο που αποδεικνύεται για άλλη μια φορά είναι ότι ο ΣΥΡΙΖΑ είναι το κόμμα που λέει την αλήθεια».

Πριν από λίγη ώρα όμως ο υπουργός Εργασίας του Πακιστάν έκανε ένα “διευκρινιστικό” σχόλιο στην αρχική ανάρτησή του και υποστηρίζει ότι το όλο θέμα “απλώς διερευνήθηκε”. Χθες, συγκεκριμένα,  είχε γράψει τα εξής: «Η συνάντησή μου με τον Έλληνα υπουργό Εργασίας ήταν πολύ παραγωγική στην διερεύνηση σημαντικής συνεργασίας. Εστιασθήκαμε στο να καλύψουμε την ανάγκη της Ελλάδας για 500.000 τεχνίτες, ειδικά στον τομέα των κατασκευών. Θεού Θέλοντος τις επόμενες ημέρες θα υπογράψουμε με την Ελλάδα συμφωνία για το  άνοιγμα τεράστιας αγοράς εργασίας στην Ελλάδα για τους πολίτες μας»

Σήμερα πρόσθεσε στην ανάρτησή τα εξής: «Δεν υπάρχει επίσημη συμφωνία ή προσυμφωνία για Πακιστανούς μετανάστες που θα εργαστούν σε κατασκευές στην Ελλάδα. Με τον κ. Γεωργιάδη απλώς διερευνήσαμε αυτή την πιθανότητα για το μέλλον». H ανάρτηση αυτή του Πακιστανού υπουργού Εργασίας είχε 280.000 προβολές.

Ο κ. Γεωργιάδης ευχαρίστησε αμέσως «για τη διευκρίνηση τον Πακιστανό υπουργό». Ο Έλληνας υπουργός, χθες, χωρίς να αναφερθεί σε αριθμό εργατών γης ή εργατών σε κατασκευές, είπε ότι «αυτή τη στιγμή διαπραγματεύσεις για Διακρατικές Συμφωνίες για την εισαγωγή εργατικού δυναμικού γίνονται με τη Γεωργία, την Ινδία, τη Μολδαβία, τις Φιλιππίνες, το Βιετνάμ και την Αρμενία, και το Πακιστάν δεν είναι μεταξύ αυτών των χωρών».

 

 

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι