Κυβερνητική πρωτοβουλία για την αντιμετώπιση της οπαδικής βίας

Πνίγηκε στα... καπνογόνα ο Εθνικός Ύμνος στο ΟΑΚΑ – Θλιβερά επεισόδια

Η κυβέρνηση αναλαμβάνει πρωτοβουλία για την αντιμετώπιση της οπαδικής βίας με αφορμή τη δολοφονία του 19χρονου φοιτητή από τον 23χρονο Αλβανό στη Θεσσαλονίκη.  Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης και ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Τάκης Θεοδωρικάκος, σύμφωνα με πληροφορίες, αναμένεται να  καλέσουν τις επόμενες ημέρες όλους τους εμπλεκομένους –αθλητικές ομάδες, παράγοντες και οργανωμένους οπαδούς – να καταθέσουν τις προτάσεις τους για την εξυγίανση του χώρου.

Στόχος της κυβερνητικής πρωτοβουλίας είναι να υπάρχει μια διαρκής επαφή με τους εμπλεκόμενους φορείς ώστε να απομακρυνθούν τα κακοποιά στοιχεία από τα γήπεδα και τους αθλητικούς χώρους. Ο  υπουργός Προστασίας του Πολίτη προανήγγειλε συνεχείς ελέγχους στους συνδέσμους φιλάθλων επισημαίνοντας ότι όσοι λειτουργούν παρανόμως θα κλείνουν.

Επιπλέον, ο Θεοδωρικάκος έχει επισημάνει στο ραδιόφωνο ότι: «Η Αστυνομία δρα με σχέδιο και αποτελεσματικότητα και σ’ αυτό τον τομέα. Το θέμα όμως είναι, πως προλαβαίνει κανείς αυτές τις καταστάσεις και πως μπορεί να δημιουργήσει ένα σχέδιο στο οποίο δεν θα μπορεί να υπάρξει ο οπαδικός χουλιγκανισμός».

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι