Οι κυριότερες σημερινές ειδήσεις μέχρι τις 14:00 (Δευτέρα 27-12-21)

Ο Σταύρος Λυγερός για τις εξελίξεις στα ελληνοτουρκικά
  • Κυβερνητικός ανασχηματισμός σε επίπεδο γενικών και ειδικών γραμματέων.
  • Τσαβούσογλου: «Στην έκθεση που στείλαμε στον ΟΗΕ τονίζουμε ότι η παραβίαση του καθεστώτος της αποστρατιωτικοποίησης των νησιών του Αιγαίου θέτει υπό αμφισβήτηση πλέον και την κυριαρχία τους».
  • Το 70% των κρουσμάτων στην Αττική και το 20% πανελλαδικά εκτιμάται ότι είναι της Όμικρον – Ευχάριστα νέα και από την Κύπρο, που διαπιστώνει ό,τι και οι Βρετανοί, ότι δηλαδή η νόσηση από Όμικρον είναι κατά κανόνα ηπιότερη από εκείνη που προκαλεί η Δέλτα επειδή πολλαπλασιάζεται κυρίως στο ρινοφάρυγγα και λιγότερο στους πνεύμονες – Νεκρός από Όμικρον καταγράφηκε και στην Αυστραλία. Ήταν  80χρονος άνδρα με υποκείμενα νοσήματα, ο οποίος προσβλήθηκε σε γηροκομείο
  • Ο Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος ζητεί να επιβληθεί η μάσκα αυξημένης προστασίας και στα νοσοκομεία (ιατρονοσηλευτές, εργαζομένους και επισκέπτες ή ασθενείς). Αν όχι, τουλάχιστον να επιβληθεί και εκεί η διπλή μάσκα όπως στα μέσα μεταφοράς και στα σούπερ μάρκετ.
  • Πέθανε στα Χανιά 50χρονος αξιωματικός της Πολεμικής Αεροπορίας, ο οποίος δεν είχε εμβολιασθεί. Δεν υπάρχουν πληροφορίες για το αν έπασχε από υποκείμενα νοσήματα. Ήταν πάντως εν ενεργεία.
  • Εισαγγελική έρευνα για τον μεσήλικα που επεδίωξε να κολλήσει τον ιό προκειμένου να μην εμβολιασθεί, αλλά ίσως τον μετέδωσε στην υπερήλικα μητέρα του, η οποία και πέθανε.
  • Συνεδριάζει η Επιτροπή Εμπειρογνωμόνων από τις 12 το μεσημέρι για τα νέα μέτρα στην εστίαση, στο ποδόσφαιρο και πιθανόν στα σχολεία (εκδρομές και 50%+1 υπό εξέταση) – Ο πρωθυπουργός είπε στην Πρόεδρο της Δημοκρατίας ότι οι ειδικοί είναι εκείνοι που θα ορίσουν αν αυτά θα εφαρμοστούν άμεσα ή μετά την Πρωτοχρονιά – Οι σχετικές ανακοινώσεις αναμένονται απόψε ή αύριο.
  • Καλή είναι η κατάσταση της υγείας του Οικουμενικού Πατριάρχη που έχει προσβληθεί από κορονοϊό. Μίλησε με τον επικεφαλής της αξιωματικής αντιπολίτευσης Αλέξη Τσίπρα, που του ευχήθηκε ταχεία ανάρρωση. Ο Πατριάρχης Βαρθολομαίος είναι εμβολιασμένος, αλλά είναι 81 ετών και καρδιοπαθής.
  • Δεκάδες δονήσεις όλη νύχτα στην Κρήτη μετά τα 5,2 και 5,5 Ρίχτερ που σημειώθηκαν στα ανατολικά της νήσου στις 5:15 μ.μ. κι στις 9:00 μ.μ. αντίστοιχα χθες. Δύο δονήσεις ξεπέρασαν τα 4 Ρίχτερ αλλά οι περισσότερες ήταν μεγέθους από 2 έως 3 Ρίχτερ.
  • Στις 29 Δεκεμβρίου η έκτακτη ενίσχυση των 250 ευρώ σε χαμηλοσυνταξιούχους.
  • Αυτή την εβδομάδα, τα καταστήματα θα λειτουργούν από τις 10 π.μ. έως τις 9 μ.μ., λόγω του εορταστικού ωραρίου. Την Παρασκευή, παραμονή Πρωτοχρονιάς, θα κλείσουν στις 6 μ.μ. το απόγευμα, ενώ το Σάββατο 1η Ιανουαρίου και την Κυριακή 2 Ιανουαρίου θα παραμείνουν κλειστά.
  • Ξανά κρατούμενος ο 58χρονος Στάθης Παναγιωτόπουλος. Αφέθηκε μεν ελεύθερος με περιοριστικούς όρους (30.000 εγγύηση και παρουσία στο ΑΤ της περιοχής του) για την πρώτη μήνυση, αλλά κρατείται μέχρι να απολογηθεί στην ανακρίτρια για δεύτερη μήνυση που εν τω μεταξύ κατατέθηκε. Διώκεται ήδη σε βαθμό κακουργήματος για ανακοίνωση δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα που αφορούν τη σεξουαλική ζωή φυσικών προσώπων, κατ’ εξακολούθηση, με σκοπό βλάβης άλλου.

Διεθνή

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι