Οι κυριότερες σημερινές ειδήσεις μέχρι τις 21:00 (Δευτέρα 3-1-22)

Ο Σταύρος Λυγερός για τις εξελίξεις στα ελληνοτουρκικά

Για τις πρωινές ειδήσεις μπορείτε να ανατρέξετε εδώ, καθώς κατωτέρω αναφέρονται γεγονότα που έγιναν γνωστά μετά τις 14:00

  • 36.246 κρούσματα, 78 νεκροί, 615 διασωληνωμένοι, ο σημερινός απολογισμός. Πολύ υψηλός ο δείκτης θετικότητας και ουρές για τεστ  (εδώ μπορείτε να δείτε τα σημεία για δωρεάν rapid test αύριο).
  • 92 ιατρονοσηλευτές στον Ευαγγελισμό κόλλησαν κορονοϊό και μπαίνουν σε καραντίνα, με αποτέλεσμα δυσλειτουργίες στο νοσοκομείο. Παρόμοια προβλήματα και σε άλλα νοσοκομεία.
  • Προστατεύει έως και το 90% από βαριά νόσο η τρίτη δόση, είπε η πρόεδρος της Επιτροπής Εμβολιασμών.
  • Αύριο οι ανακοινώσεις για τα σχολεία, που μάλλον θα ανοίξουν κανονικά, αλλά με διαφορετικό υγειονομικό πρωτόκολλο.
  • Υπέκυψε το βρέφος της 36χρονης εγκύου που νόσησε από κορονοϊό λίγες μέρες μετά τον εμβολιασμό της. Η ίδια δεν το γνωρίζει γιατί παραμένει διασωληνωμένη και σε κρίσιμη κατάσταση.
  • Δεν μειώνουν κάτω από 50 ευρώ την τιμή του μοριακού τεστ τα διαγνωστικά κέντρα. Η κυβέρνηση δεν αποκαλύπτει πόσο τα αγοράζει η ίδια ή οι ιδιώτες από τους εισαγωγείς, ώστε ο πολίτης να ξέρει πόσο ακριβώς είναι το κέρδος των εργαστηρίων. Oι ιδιώτες χρεώνουν 40 ευρώ το τεστ και 20 ευρώ την λήψη και τον εξοπλισμό τους.
  • Συνταγογράφηση του μοριακού τεστ ζητεί ο Ιατρικός Σύλλογος, ενώ η κυβέρνηση του θυμίζει ότι και ο σύλλογος είχε συνηγορήσει στη διαμόρφωση της τιμής των 60 ευρώ.
  • Οι Πακιστανοί ζήτησαν συγγνώμη για τη φιέστα στο Σύνταγμα, αλλά ζητούν και να διαγραφούν τα όποια πρόστιμα επιβλήθηκαν. Ο Τάκης Θεοδωρικάκος το απέκλεισε.

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι