Οι κυριότερες σημερινές ειδήσεις μέχρι τις 21:00 (Παρασκευή 11-3-22)

Ο Σταύρος Λυγερός για τις εξελίξεις στα ελληνοτουρκικά

Για τις πρωινές ειδήσεις στο SLpress μπορείτε να ανατρέξετε εδώ, καθώς κατωτέρω αναφέρονται μόνον γεγονότα ή εξελίξεις που γνωστοποιήθηκαν μετά τις 2μ.μ.

  • Μεγάλη ανησυχία εκφράζει ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας για τους ομογενείς της Μαριούπολης και καλεί τους εμπόλεμους να σεβαστούν το ανθρωπιστικό δίκαιο και να αποφευχθεί η στοχοποίηση του αμάχου πληθυσμού.
  • Μητσοτάκης: Υπό εξέταση από τους Ευρωπαίους ηγέτες το πλαφόν στο φυσικό αέριο – Έρχονται μέτρα στήριξης – Την ερχόμενη εβδομάδα ίσως ανακοινωθούν επιδόματα.
  • Πανδημία: Σήμερα διασωληνώθηκε και παιδί. Καταγράφηκαν 49 θάνατοι, 21.260 κρούσματα χωρίς τα μαθητικά, 320 νέες εισαγωγές ασθενών και 361 σε ΜΕΘ – Οι χάρτες του ΕΟΔΥ κατήργησαν έμμεσα το κόκκινο και δημοσιεύουν πλέον χάρτη με κρούσματα ανά 100.000 κατοίκους στη διάρκεια 14 ημερών με διαφορετική χρωματική κλιμάκωση και πολύ περισσότερα κρούσματα στις χαμηλές βαθμίδες, οπότε αυτομάτως η Ελλάδα φαίνεται σαν να είναι στο κίτρινο ενώ το Νοέμβριο με 7.000 κρούσματα ήταν στο κόκκινο. Στον χάρτη του Ευρωπαϊκού Κέντρου Επιτήρησης η Ελλάδα παραμένει στο κόκκινο Εδώ μπορείτε να δείτε τα σημεία όπου θα διενεργούνται δωρεάν τεστ αύριο, Σάββατο.
  • Άλλη μία σορός αγνοούμενου εντοπίστηκε από την ΕΜΑΚ στο γκαράζ του Euroferry Olympia. Εξακολουθούν να αγνοούνται δύο αλλοδαποί οδηγοί φορτηγών.
  • Εισάγεται μάθημα στις σχολές οδηγών για την τοποθέτηση αντιολισθητικών αλυσίδων και θα πέφτει πρόστιμο 40 ευρώ σε ΙΧ που κινούνται χωρίς αλυσίδες ή εναλλακτικά χωρίς ειδικά λάστιχα ή χιονοκουβέρτες ελαστικών, όταν υπάρχει κακοκαιρία και ανακοινώνονται περιορισμοί στις μετακινήσεις.
  • Σφοδρή κακοκαιρία (χιονοπτώσεις) αναμένει η Πολιτική Προστασία αύριο Σάββατο και στην Αττική.

Διεθνή

  • Πρόοδο στις διαπραγματεύσεις Ουκρανίας και Ρωσίας διακρίνει ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν, όπως δήλωσε ο ίδιος μετά τη συνάντησή του με τον Λευκορώσο ομόλογό του, αλλά συμπλήρωσε ότι ο πόλεμος θα λάβει τέλος όταν η Δύση πάρει στα σοβαρά τη Ρωσία – Οι Ουκρανοί υποστηρίζουν ότι οι Ρώσοι θα προχωρήσουν σε προβοκάτσια για να μπει στον πόλεμο και η Λευκορωσία.
  • Σύροι εμφανίζονται σε βίντεο να πολεμούν στο πλευρό Ρώσων. Ο Πούτιν ενέκρινε νωρίτερα να γίνουν δεκτοί εθελοντές από τη Μέση Ανατολή, αλλά όχι ως μισθοφόροι.
  • Νέες κυρώσεις ανακοίνωσε ο Μπάιντεν και επιπλέον δασμούς στα ρωσικά προϊόντα – Και η ΕΕ ανακοίνωσε νέες κυρώσεις.
  • Η Ρωσία θα χαρακτηρίσει το Facebook εξτρεμιστική οργάνωση, επειδή επιτρέπει αναρτήσεις μίσους κατά των Ρώσων ενώ “κόβει” όλες τις άλλες αναρτήσεις μίσους.
  • Η Ινδία εκτόξευσε –όπως υποστηρίζει– κατά λάθος πύραυλο και προκλήθηκε αναστάτωση στο Πακιστάν.

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι