Οι κυριότερες σημερινές ειδήσεις μέχρι τις 21:00 (Πέμπτη 17-2-22)

Ο Σταύρος Λυγερός για τις εξελίξεις στα ελληνοτουρκικά

Για τις σημαντικότερες πρωινές ειδήσεις στο SLpress μπορείτε να ανατρέξετε εδώ, καθώς κατωτέρω αναφέρονται μόνον γεγονότα που συνέβησαν ή γνωστοποιήθηκαν μετά τις 14:00.

  • Τουρκική επίθεση σήμερα με 18 παραβάσεις που εξελίχθηκαν σε 47 παραβιάσεις στο Αιγαίο από 22 τουρκικά μαχητικά (τα μισά οπλισμένα). Εισήλθαν στο FIR Αθηνών χωρίς να καταθέσουν σχέδιο πτήσης ενώ σε 7 περιπτώσεις η διαδικασία αναχαίτισής τους από τα ελληνικά μαχητικά εξελίχθηκε σε εικονική αερομαχία – Σήμερα η Αθήνα προέβη σε διάβημα προς την Τουρκια γιατί θέτει ως casus belli την παρουσία του ελληνικού στρατού στα νησιά μας.
  • Σύμφωνα με τη σημερινή ανακοίνωση του ΕΟΔΥ το τελευταίο 24ωρο καταγράφηκαν 93 θάνατοι και 19.504 κρούσματα (χωρίς τα μαθητικά), ενώ έγιναν 375 νέες εισαγωγές σε νοσοκομεία (16% λιγότερες από χθες) –  Διασωληνωμένοι νοσηλεύονται 484 ασθενείς, εκ των οποίων 125 (25,8%) είναι πλήρως εμβολιασμένοι – Τα περιστατικά σε ποσοστό 90% έχουν μολυνθεί από την Όμικρον, αφου η Δέλτα ήδη από τον Ιανουάριο είχε περιορισθεί στο 15% των κρουσμάτων και πλέον στο 3% – Τα σημεία δωρεάν τεστ για αύριο Παρασκευή μπορείτε να τα δείτε εδώ
  • Έκκληση προς τους απαγωγείς του 40χρονου επιχειρηματία γιου της απηύθυνε η κ. Όλγα Κυπαρίσση καθώς έχουν περάσει δύο μήνες χωρίς κανένα μήνυμα από αυτούς.
  • Σε αποσύνθεση βρέθηκε η σορός 88χρονου συνταξιούχου αστυνομικού στο σπίτι του, σε χωριό της Ηλείας – Δεν τον είχε δει κανείς χωριανός του εδώ και 2 χρόνια, ούτε καν τα παιδιά του.
  • Άλλοι δύο γονείς καταδικάσθηκαν επειδή δεν στέλνουν εδώ και 6 μήνες τα παιδιά τους στο σχολείο. Το δικαστήριο στο Ηράκλειο επέβαλε ποινή φυλάκισης έξι μηνών και 500 ημερήσιες μονάδες προς ένα ευρώ την ημέρα, με τριετή αναστολή στον ένα πατέρα και πέντε μηνών και 200 ημερήσιες μονάδες προς 10 ευρώ την ημέρα στον δεύτερο.
  • Απέσυρε το Lidl την μήνυση κατά της 70χρονης μετά το σάλο που προκλήθηκε.

Διεθνή

  • Η Ρωσία παρέδωσε την απάντησή της στις αμερικανικές προτάσεις – Λίγο μετά από αυτή την ανακοίνωση, “έπεσε” για μια ώρα η σελίδα του ρωσικού ΥΠΕΞ – Απελαθηκε από τη Ρωσία αμερικανός διπλωμάτης – «Μεγάλος ο κίνδυνος εισβολής στην Ουκρανία» επέμεινε και σήμερα ο Μπάιντεν – «Δεν σχεδιάζεται καμία εισβολή» δηλώνει πάλι η Μόσχα.
  • Ο πρόεδρος της Βενεζουέλας, Νικολάς Μαδουρο, επικύρωσε ότι η χώρα του βρίσκεται «στον δρόμο της ισχυρής στρατιωτικής συνεργασίας» με τη Ρωσία, μετά την συνάντηση που είχε με τον αντιπρόεδρο της ρωσικής κυβέρνησης, Γιούρι Μπορίσοφ.
  • Νεκροί και τραυματίες από την κακοκαιρία στην Πολωνία
  • Δεκατρία γυναικόπαιδα σκοτώθηκαν στην Ινδία, πέφτοντας σε μεγάλο πηγάδι στη διάρκεια τελετής γάμου, όταν υποχώρησε το κάλυμμα της οπής από το βάρος τον καλεσμένων.
  • «Δεν χαιρέτησα ναζιστικά, απλώς αποχαιρέτησα το προεδρείο και με παρεξηγήσατε», λέει τώρα ο Βούλγαρος βουλευτής για το σάλο που προκλήθηκε στην Ευρωβουλή.

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι