Οι κυριότερες σημερινές ειδήσεις μέχρι τις 21:00 (Πέμπτη 3-2-22)

Ο Σταύρος Λυγερός για τις εξελίξεις στα ελληνοτουρκικά

Για τις πρωινές ειδήσεις μπορείτε να ανατρέξετε εδώ, γιατί κατωτέρω αναφέρονται γεγονότα που έλαβαν χώρα ή έγιναν γνωστά στο διάστημα 14:00 έως 21:00.

  • Στις 12:00 τη Δευτέρα στη Μητρόπολη Αθηνών η εξόδιος ακολουθία για τον Χρήστο Σαρτζετάκη.
  • Αυξημένοι οι θάνατοι και σήμερα, καθώς έφθασαν τους 106 και ενώ πλέον στις νοσηλείες κυριαρχεί η Όμικρον. Διασωληνωμένοι είναι επτά περισσότεροι από χθες (568) και το 21,8% είναι πλήρως εμβολιασμένοι. Στα νοσοκομεία έγιναν πάλι αυξημένες εισαγωγές: 547, κατά 5% περισσότερες από χτες. Τα κρούσματα ήταν 17.662 από 277.000 τεστ, χωρίς τα περίπου 5.500 μαθητικά που ανακοινώνονται εβδομαδιαίως.
  • Αλλά έξι άτομα φέρονται να έχουν ταυτοποιηθεί εκτός από τον αναγνωρισμένο ως δράστη της δολοφονίας του 19χρονου φοιτητή. Ο 23χρονος κατηγορούμενος για το φόνο υποστηρίζει ότι είναι αθώος. Καταδικάστηκε σήμερα σε τετραετή φυλάκιση για σουγιάδες, πυροτεχνήματα και ρόπαλα που βρέθηκαν στα γραφεία οπαδικού συνδέσμου για τον οποίο είχε εκείνος τα κλειδιά. Έφοδοι της ΕΛΑΣ σε 13 συνδέσμους, όπως και στου “Ηρακλή” και στου “Άρη”. Δύο συλλήψεις υπευθύνων, καθώς βρέθηκαν στιλιάρια, μαχαίρια και σιδηρογροθιές.
  • Μικραίνει η διαφορά ΣΥΡΙΖΑ-ΝΔ και ανερχόμενο το ΚΙΝΑΛ, σύμφωνα με νέα δημοσκόπηση.
  • Ένοπλος μπήκε σε σπίτι χωριανού του και τον πυροβόλησε στα πόδια, στην Αιγιαλεία.
  • Προσήχθησαν μέλη του Ρουβίκωνα επειδή ανήρτησαν πανό στο κέντρο, έξω από χώρο εκδήλωσης με ομιλητή τον δήμαρχο Κώστα Μπακογιάννη, που έγραφε “Η Αθήνα με 15 πόντους χιόνι πήγε μεγάλο περίπατο”.

Διεθνή

  • Αυξάνει η ένταση στην Ουκρανία, καθώς οι ΗΠΑ στέλνουν αλεξιπτωτιστές, στην Πολωνία και η Ρωσία προωθεί S400 στα σύνορα με την Ουκρανία. Αμερικανικό αεροπλανοφόρο παρατείνει την παραμονή του στη Μεσόγειο και τίθεται υπό την ηγεσία του ΝΑΤΟ.
  • «Η Τουρκία στηρίζει την ακεραιότητα της Κριμαίας και της Ουκρανίας», δήλωσε από το Κίεβο όπου βρίσκεται ο Ρετζίπ Ερντογάν, ενώ ο πρόεδρος της Ουκρανίας τον αβαντάρισε λέγοντας να γίνει «διαμεσολαβητική προσπάθεια στην Άγκυρα».
  • «Υπάρχει ένας Καγκελάριος και αυτός είμαι εγώ» δήλωσε ο Σολτς για τις παρεμβάσεις του πρώην καγκελαρίου Σρέντερ για το Ουκρανικό και ειδικά για το φυσικό αέριο της Ρωσίας.
  • Η Μόσχα “έκοψε” την Deutche Welle μετά το “μπλόκο” της Γερμανίας στο ρωσόφωνο καλάλι RT.
  • «Δεν είχαμε απώλειες και ο κόσμος είναι ασφαλέστερος» δήλωσε ο Μπάιντεν για την έφοδο στο σπίτι του αρχηγού του ISIS στην επαρχία Ιντλίμπ της Συρίας. Ο στόχος τους μάλλον αυτοανατινάχθηκε για να μην πέσει ζωντανός στα χέρια τους, όπως είχε κάνει και προκάτοχός του. Για τις απώλειες γυναικόπαιδων, το Πεντάγωνο υποστηρίζει ότι ήταν ευθύνη του ISIS αλλά «θα εξετάσει το θέμα».

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι