Predator: Τρίτη απόπειρα παγίδευσής του κατήγγειλε ο Ανδρουλάκης

Predator: Τρίτη απόπειρα παγίδευσής του κατήγγειλε ο Ανδρουλάκης

Τρεις απόπειρες να τον παγιδέψουν με το κακόβουλο λογισμικό Predator αποκάλυψε  ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ από το βήμα της Βουλής. Ο Νίκος Ανδρουλάκης τόνισε ότι χθες έλαβε επιστολή από την Αρχή Προστασίας Δεδομένων, μέσω της οποίας τον ενημέρωσε ότι έγιναν τρεις απόπειρες παρακολούθησής του και όχι μία.

«Η πρώτη, στις 16 Σεπτεμβρίου του 2021. Η δεύτερη στις 21 Σεπτεμβρίου του 2021, ήταν αυτή που εντόπισε και η ειδική υπηρεσία του Ευρωκοινοβουλίου. Και η τρίτη απόπειρα έγινε στις 20 Οκτωβρίου του 2021. Ενώ δηλαδή βρισκόμουν ήδη υπό παρακολούθηση από την ΕΥΠ και μεσούσης της εκλογικής διαδικασίας στο ΠΑΣΟΚ», υπογράμμισε χαρακτηριστικά. Όπως είπε o κ. Ανδρουλάκης, παρόμοια μηνύματα με το Predator έλαβαν 87 ακόμη άτομα. «Συνεπώς, υπάρχουν 87 τέτοιες επιστολές» σημείωσε, ενώ κάλεσε τον υπουργό Εθνικής Οικονομίας Κωστή Χατζηδάκη να απαντήσει αν έχει λάβει σχετική επιστολή από την αρχή, με τον υπουργό να μιλά για “βεντέτα” του κ. Ανδρουλάκη.

H ομιλία Μητσοτάκη

Η ομιλία Ανδρουλάκη έγινε στα πλαίσια της συζήτησης και ψήφισης στη Βουλή του σχεδίου νόμου για τη στήριξη των εισοδημάτων, με ΠΑΣΟΚ και ΣΥΡΙΖΑ να προαναγγέλλουν ο πρώτος την καταψήφισή του και ο δεύτερος την υπερψήφιση όσων άρθρων «προσφέρουν στην κοινωνία».

Ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης μίλησε στην Ολομέλεια της Βουλής για το νομοσχέδιο του υπουργείου Οικονομικών “Ενίσχυση του εισοδήματος των μισθωτών, των νέων, της οικογένειας και της εργασίας-συνταξιοδοτικές ρυθμίσεις”, που ψηφίζεται απόψε

«Το κράτος είναι στην πρώτη γραμμή, όχι χωρίς αδυναμίες, αλλά με περισσότερα μέσα στη διάθεση του», είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, αφού εξέφρασε τη βαθιά θλίψη του για τον χαμό των δύο πιλότων του Canadair και τα συλλυπητήρια του στις οικογένειες των ηρώων. «Το κράτος είναι στην πρώτη γραμμή, όχι χωρίς αδυναμίες αλλά με καλύτερη οργάνωση και περισσότερα μέσα στην διάθεσή του. Παρούσα και στην πρώτη γραμμή θα είναι και η πολιτεία για όλες τις επόμενες δύσκολες ημέρες», σημείωσε.

«Γι’ αυτό και ζητώ από όλους απόλυτη επιφυλακή. Η κλιματική κρίση ήρθε για να μείνει και στην άμυνα απέναντι της πρωταγωνιστικό ρόλο έχει το κράτος. Συμπαραστάτες ωστόσο πρέπει να συνεχίσουν να είναι τόσο η τοπική αυτοδιοίκηση, οι εθελοντές και ο κάθε πολίτης ξεχωριστά με την ατομική τους συμπεριφορά», ανέφερε ο πρωθυπουργός.

Με το νομοσχέδιο που ψηφίζεται απόψε «αποδεικνύουμε ότι μένουμε πιστοί στις δεσμεύσεις μας. Ο προϋπολογισμός που θα ψηφίσουμε φτάνει το 1 δισ. ευρώ ετησίως. Με το ίδιο νομοσχέδιο καθιερώνεται η δυνατότητα των κομμάτων να ποσοτικοποιούν τα προγράμματα τους. Μένουμε πιστοί στα συνθήματα μας και διαψεύδουμε όλους εκείνους που αμφισβητούσαν την εγκυρότητα του προγράμματός μας», είπε χαρακτηριστικά.

O πρωθυπουργός επεσήμανε ιδιαίτερα ότι με το νομοσχέδιο της κυβέρνησης δίνονται για πρώτη φορά αυξήσεις σε δημοσίους υπαλλήλους μετά από 14 χρόνια. «Δίνουμε έναν μισθό επιπλέον για κάθε δημόσιο υπάλληλο και το ΠΑΣΟΚ και ο ΣΥΡΙΖΑ καταψηφίζουν”, είπε, τονίζοντας πως «οι μειώσεις στους φόρους και οι αυξήσεις στους μισθούς έχουν έρθει για να μείνουν».

Τα υπόλοιπα κόμματα

Αρνητική στάση αναμένεται να κρατήσουν Σπαρτιάτες, Νίκη και ΚΚΕ, ανοιχτό το ενδεχόμενο να υπερψηφίσει το νομοσχέδιο άφησε η Ελληνική Λύση, αν και φέρεται να προσανατολίζεται σε αρνητική ψήφο, ενώ “παρών” θα δηλώσει η Πλεύση Ελευθερίας, όπως προκύπτει και από τις δηλώσεις εκπροσώπων και στελεχών των κοινοβουλευτικών κομμάτων.

Ο πρόεδρος της Ελληνική Λύσης Κυριάκος Βελόπουλος άφησε ανοικτό το ενδεχόμενο η Ελληνική Λύση να υπερψηφίσει το νομοσχέδιο για την «ενίσχυση του εισοδήματος» λέγοντας χαρακτηριστικά ότι «δεν είμαστε από αυτούς που θα πούμε “όχι”, αλλά έχουμε άλλη φιλοσοφία».

«Το νομοσχέδιο δίνει ψίχουλα και περιλαμβάνει πολλά προβληματικά στοιχεία, χωρίς να στηρίζει την οικογένεια και την τεκνογονία, διευρύνει τις ανισότητες», ισχυρίστηκε ο βουλευτής της ΝΙΚΗΣ, Γιώργος Ρούντας, για να προσθέσει πως το κόμμα του στηρίζει κάθε νομοθέτημα το οποίο θα ωφελεί επί της ουσίας και θα ανακουφίζει τον ελληνικό λαό και γι’ αυτό… καταψηφίζει το νομοσχέδιο. Ωστόσο, επιφυλάχθηκε ως προς την τελική στάση του κόμματος στην Ολομέλεια.

Ο βουλευτής του ΚΚΕ, Μανώλης Συντυχάκης χαρακτήρισε «αποκρουστικό» το νέο νομοσχέδιο του υπουργείου Οικονομικών εκφράζοντας την πρόθεση του κόμματος να το καταψηφίσει, ενώ δεν ξεκαθάρισαν τη θέση τους οι Σπαρτιάτες εάν τελικά θα το καταψηφίσουν, με τις πληροφορίες να κάνουν λόγο ότι τελικά η στάση τους θα είναι αρνητική.

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι