“Κελέση” – Novartis: “Στα παντελόνια που φοράω, λέω την αλήθεια”

“Κελέση” – Novartis: “Στα παντελόνια που φοράω, λέω την αλήθεια”

Μια ιδιαίτερη στιχομυθία είχε η προστατευόμενη μάρτυρας «Αικατερίνη Κελέση» που κατέθεσε, την Τρίτη (25/02), στην προκαταρκτική επιτροπή για τον Δημήτρη Παπαγγελόπουλο, καθώς είπε στον Θανάση Πλεύρη (Ν.Δ.) ότι λέει την αλήθεια, χρησιμοποιώντας τη φράση: “Στα παντελόνια που φοράω”.

Η εν λόγω στιχομυθία είχε ως εξής:

-«Αικατερίνη Κελέση»: Στα παντελόνια που φοράω, σας λέω την αλήθεια.
-Θανάσης Πλεύρης: Ε, όχι και παντελόνια. Φουστάνια…
-«Αικατερίνη Κελέση»: Με προσβάλλετε. Είμαι ο προστατευόμενος μάρτυρας, με την κωδική ονομασία «Αικατερίνη Κελέση».
-Θανάσης Πλεύρης: Εντάξει τότε, σας πιστεύω, και εγώ στα φουστάνια που φοράω!

Έτσι, λοιπόν, απάντησε η «Αικατερίνη Κελέση» στους ισχυρισμούς του Θανάση Πλεύρη πως η «Αικατερίνη Κελέση» κατέθεσε ψέματα για συγκεκριμένα πολιτικά πρόσωπα που έγιναν αποδέκτες παράνομων πληρωμών της Novartis. Η κατάθεση της «Αικατερίνης Κελέση» έγινε στη ΓΑΔΑ και ολοκληρώθηκε σε περίπου δύο ώρες, καθώς η προστατευόμενη μάρτυρας αρνήθηκε να απαντήσει σε οποιαδήποτε ερώτηση σχετιζόταν με την υπόθεση Novartis και παρέπεμψε στις καταθέσεις που έχει δώσει στην Εισαγγελία κατά της Διαφθοράς.

Κεγκέρογλου: Γνωρίζω την ταυτότητά σας, αλλά δεν θα την αποκαλύψω

Ο βουλευτής του ΚΙΝΑΛ, Βασίλης Κεγκέρογλου, είπε στην «Αικατερίνη Κελέση» ότι γνωρίζει την ταυτότητά της, αλλά δεν θα την αποκαλύψει. Ο ίδιος, μάλιστα, πρόσθεσε το εξής: «Η κ. Τουλουπάκη που σας διαβεβαίωσε, όμως, ότι θα σας προστατεύσει, έχει αποκαλύψει την ταυτότητά σας. Το ονοματεπώνυμό σας περιλαμβάνεται σε τρία έγγραφα: ένα του FBI, ένα εταιρικό έγγραφο και ένα έγγραφο που υπογράφει η ίδια η Εισαγγελέας κατά της Διαφθοράς και αναφέρει ότι γνωρίζατε εσείς, με το ονοματεπώνυμό σας, όλο το σχέδιο δωροδοκιών. Τα θέλετε τα έγγραφα να σας τα δώσω; Αν τα θέλετε, ρωτήστε τον νομικό σας σύμβουλο να σας τα δώσουμε».

Η προκαταρκτική επιτροπή θα συνεδριάσει, την Τετάρτη (26/02), με αντικείμενο την εξέταση του επιχειρηματία Σάμπυ Μιωνή, ο οποίος φέρεται να είναι έτοιμος να καταθέσει αποδεικτικά στοιχεία για κατ’ ιδίαν συνάντηση που είχε με τον Δημήτρη Παπαγγελόπουλο, παρουσία υψηλά ιστάμενου κυβερνητικού στελέχους του ΣΥΡΙΖΑ. Από την πλευρά του, ο τέως υπουργός, την Τρίτη (25/02), έκανε λόγο για μηδενική αξιοπιστία του Μιωνή και προανήγγειλε ηχηρή απάντηση.

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι