Σκληρή γλώσσα Ανδρουλάκη για Κυβέρνηση – Τι είπε για Κασσελάκη- Αχτσιόγλου(upd)

Σκληρή γλώσσα Ανδρουλάκη για Κυβέρνηση – Τι είπε για Κασσελάκη- Αχτσιόγλου(upd)

Επίθεση στην κυβέρνηση εξαπέλυσε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, Νίκος Ανδρουλάκης, κατά τη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε στο Ζάππειο. Εξήγησε ότι ζήτησε να γίνει η συγκεκριμένη συνέντευξη επειδή ο «κ. Μητσοτάκης επέλεξε με ένα αντι-θεσμικό τρόπο να είναι αυτός που θα κλείσει τις εργασίες της ΔΕΘ, με αποτέλεσμα για πρώτη φορά τα κόμματα να μην έχουν τη δυνατότητα της αντιπολίτευσης να σχολιάσουν τις εξαγγελίες του».

Επίσης, κατηγόρησε την κυβέρνηση για παντελή απουσία του κράτους κάνοντας αναφορά τόσο στην ακρίβεια, όσο και στις καταστροφές που προκλήθηκαν στη Θεσσαλία από την κακοκαιρία. «Αυτό που βιώνουμε τους τελευταίους μήνες είναι ένα συνεχές αποτυχιών του ονομαζόμενου επιτελικού κράτους. Αποδεικνύεται ότι δεν είναι τίποτα άλλο από ένα περίβλημα ενός κέντρου εξουσίας στο Μέγαρο Μαξίμου, του οποίου η μόνη αγωνία είναι η ενίσχυση της εξουσίας του πρωθυπουργού, ο έλεγχος όλων των δομών του κράτους με αναξιοκρατικό και πελατειακό τρόπο, που δεν βοηθά τη χώρα να μπει σε ένα δρόμο ευρωπαϊκής κανονικότητας».

«Τα παραδείγματα είναι πάρα πολλά. Στα Τέμπη μετά τις εκλογές. Οι φυσικές καταστροφές, οι επιπτώσεις των φυσικών καταστροφών, η έκρηξη στην Αγχίαλο, η καταστροφή του κοσμήματος της Δαδιάς, αυτό που έχει συμβεί στη Θεσσαλία, μια καταστροφή που είναι τομή στην ιστορία της χώρας… Χθες αντίκρισα πάλι την ίδια εικόνα. Νεκρά ζώα παντού. Δεν καταλαβαίνουν ότι οδηγούν σε μια υγειονομική βόμβα όλη τη Θεσσαλία. Είναι δυνατόν ένα σοβαρό ευρωπαϊκό κράτος να μην έχει κάνει ήδη αποκομιδή και καύση των νεκρών ζώων, των χιλιάδων νεκρών ζώων σε αυτές τις θερμοκρασίες με λιμνάζοντα ύδατα και κουνούπια; Πρέπει να προστατέψουμε τους νέους ανθρώπους, τους ηλικιωμένους, όλους τους πολίτες από αυτό το οποίο συμβαίνει, το οποίο είναι καταστροφικό και αδιανόητο» πρόσθεσε.

«Παντελής απουσία του κράτους από την ακρίβεια. Αυξήσεις τιμών παντού. Χωρίς έλεγχο της αγοράς για να συγκρατηθούν οι τιμές και να μειωθούν», είπε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και σημείωσε ότι όλα αυτά τα παραδείγματα αποδεικνύουν ότι το μεγάλο επίδικο είναι ποιος μπορεί να φτιάξει το κράτος μας ως ένα ευέλικτο μηχανισμό που θα υπερασπίζεται τα ανθρώπινα δικαιώματα, το κράτος δικαίου, τη διάκριση των εξουσιών, θα έχει ισχυρό κοινωνικό κράτος υγείας και παιδείας, αξιοκρατία, διαφάνεια. «Και αυτό σίγουρα δε μπορεί να το κάνει Νέα Δημοκρατία» , σχολίασε.

«Ο ρολος του ΠΑΣΟΚ είναι να είναι υπεύθυνη, αξιόπιστη, προοδευτική αντιπολίτευση όπου το πολιτικό της πρόγραμμα θα καταφέρει να είναι το κυβερνητικό σχέδιο της πατρίδας μας μετά τις εθνικές εκλογές. Ήδη το πρώτο βήμα έγινε με τη σημαντική αύξηση των ποσοστών μας στις τελευταίες εθνικές εκλογές της Κοινοβουλευτικής Ομάδας, μιας ανανεωμένης κοινοβουλευτικής ομάδας. Ένας ακόμη σταθμός θα είναι στις επόμενες εβδομάδες, ένα ακόμα βήμα θα γίνει στις ευρωπαϊκές εκλογές και το μεγάλο βήμα θα γίνει στις επόμενες εθνικές εκλογές, που φιλοδοξούμε αυτό το πολιτικό σχέδιο να είναι το κυβερνητικό σχέδιο της πατρίδας μας για να μειωθούν οι ανισότητες, να υπάρχει βιώσιμη ανάπτυξη, σεβασμός στο περιβάλλον, στα ανθρώπινα δικαιώματα και ευκαιρίες για όλους και ιδιαίτερα για τους νέους ανθρώπους, οι οποίοι δυστυχώς απογοητεύονται συνεχώς από το πολιτικό προϊόν της σημερινής κυβέρνησης. Έχουμε χρέος να κάνουμε πολλά και να είστε σίγουροι θα τα κάνουμε και δεν θα απογοητεύσουμε κανένα άνθρωπο που εμπιστεύτηκε το ΠΑΣΟΚ σε αυτή τη νέα του πορεία»  κατέληξε ο κ. Ανδρουλάκης.

Αναφερθείς στην Τουρκία ο κ. Ανδρουλάκης τόνισε ότι είναι εκτός πραγματικότητας όποιος πιστεύει ότι μπορεί να γίνει μέλος της Ε.Ε, ενώ δήλωσε ότι όποιος πουλάει όπλα στη χώρα αυτή είναι σύμμαχός του. «Το εμπάρκο όπλων στην Τουρκία θα πρέπει να επιβληθεί από όλο τον δυτικό κόσμο» σημείωσε.

Επίσης, αρνήθηκε να απαντήσει σε ερώτηση για το εάν θεωρεί πιο δύσκολο αντίπαλο τον κ. Κασσελάκη ή την κα Αχτσιόγλου τονίζοντας: «Δεν θα εμπλακούμε στις εκλογές άλλου κόμματος. Έχω προσωπική εμπειρία από την εμπλοκή άλλου κόμματος με παρακρατικούς τρόπους στις εσωκομματικές εκλογές του ΠΑΣΟΚ».

«Ο ρόλος του ΠΑΣΟΚ είναι να είναι η υπεύθυνη, η αξιόπιστη αντιπολίτευση όπου το πολιτικό της πρόγραμμα θα καταφέρει να είναι το κυβερνητικό σχέδιο της πατρίδας μετά τις επόμενες εθνικές εκλογές», τόνισε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ στην εισαγωγική του τοποθέτηση.

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι