Τουρκικό υπουργείο Άμυνας: Ναι στην οικοδόμηση εμπιστοσύνης – Όχι στη διακύβευση εθνικών συμφερόντων

Τουρκικό υπουργείο Άμυνας: Ναι στην οικοδόμηση εμπιστοσύνης – Όχι στη διακύβευση εθνικών συμφερόντων

Ο εκπρόσωπος του τουρκικού υπουργείου Άμυνας, αρχιπλοίαρχος Ζεκί Ακτούρκ δήλωσε ότι δεν έχει οριστεί επακριβής ημερομηνία για την επόμενη συνάντηση για τα Μέτρα Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης με την Ελλάδα, αλλά «η Τουρκία αποδίδει ιδιαίτερη σημασία σε αυτό το βήμα για τη συνέχιση του διαλόγου με την Αθήνα, χωρίς αυτό ασφαλώς να σημαίνει ότι θα τεθούν σε κίνδυνο τα τουρκικά εθνικά  συμφέροντα».

Αναλυτικά, επί του συγκεκριμένου θέματος δήλωσε τα εξής: «Ζούμε μια περίοδο κατά την οποία εστιάζουμε αμοιβαία σε μια θετική ατζέντα με την Ελλάδα. Σε αυτή την φάση δίνουμε έμφαση στη σημασία της διατήρησης του θετικού διαλόγου μεταξύ των δύο πλευρών. Πιστεύουμε ότι η εγκαθίδρυση μιας ειλικρινούς και εποικοδομητικής σχέσης με μία προσέγγιση επικεντρωμένη στη λύση, θα ωφελήσει και τις δύο χώρες.

»Από την άποψη αυτή, αποδίδουμε ιδιαίτερη σημασία στις συναντήσεις για τα Μέτρα Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης. Αυτές αποτελούν σημαντική ευκαιρία για τη συνέχιση του διαλόγου μεταξύ των δύο πλευρών και, συνεπώς, η επόμενη συνάντηση προγραμματίζεται να πραγματοποιηθεί στην Αθήνα προς τα τέλη Απριλίου. Ως Τουρκία, κάνουμε τα βήματά μας και επαναλαμβάνουμε σε κάθε ευκαιρία πως διατηρούμε την αποφασιστικότητά μας, ώστε να μην διακυβευθούν τα εθνικά μας συμφέροντα».

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι