Τραμπ εναντίον Goodyear : Μην αγοράζετε τα λάστιχά τους

Επιστολή αμερικανών βουλευτών σε Μπάιντεν για την πώληση F-16 στην Τουρκία
Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ κάλεσε σήμερα τους υποστηρικτές του να μποϊκοτάρουν τα ελαστικά Goodyear, επειδή πληροφορήθηκε τον εσωτερικό κανονισμό της εταιρείας, σύμφωνα με τον οποίο -θεωρεί ο Τραμπ- αποκηρύσσεται ό,τι συμβολίζει εκείνον.

«Μην αγοράζετε ελαστικά Goodyear» έγραψε στο Twitter ο Τραμπ.

Οπως είπε ο ίδιος, στην Goodyear ανακοίνωσαν ότι απαγορεύουν τα καπελάκια με το ακρωνύμιο MAGA, δηλαδή το σύνθημα Make America Great Again που χρησιμοποιούσε στην προεκλογική εκστρατεία του. Επίσης η εταιρεία ενημέρωσε τους εργαζομένους για τα αποδεκτά μηνλυματα και συνθήματα στο χώρο εργασίας. Στην κατηγορία των «αποδεκτών» είναι τα Black Lives Matter («Οι ζωές των μαύρων μετρούν»), αλλά όχι το Blue Lives Matter (κίνημα υπέρ της αστυνομίας) ή το All Lives Matter («Όλες οι ζωές μετρούν», το χρησιμοποιούν οι υποστηρικτές του Τραμπ σε αντιδιαστολή προς το κίνημα Black Lives Matter) καθώς επίσης και τα ενδύματα με το σύνθημα MAGA του Τραμπ ή οποιοδήποτε άλλο πολιτικό μήνυμα.

Η Goodyear αντέδρασε διαβεβαιώνοντας ότι έχει ζητήσει από τους υπαλλήλους της να μην αναφέρονται μέσα στου χώρο εργασίας στις πολιτικές τους ιδεολογίες, όποιες και αν είναι αυτές,  και όχι ειδικά να μην αναφέρονται στον Τραμπ.

Μετά την προτροπή του Τραμπ, η μετοχή της Goodyear υποχώρησε κατά 3,54% στη Γουόλ Στριτ.

  • Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr
  • Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.
Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι