Τραμπ: «Θα εκκαθαρίσουμε το Πόρταλντ από τους ταραξίες»

Τραμπ: «Θα εκκαθαρίσουμε το Πόρταλντ από τους ταραξίες»

Ο πρόεδρος Τραμπ ανέφερε ότι οι ομοσπονδιακοί πράκτορες που έχουν σταλεί στο Πόρτλαντ από την Ουάσινγκτον θα παραμείνουν στην πόλη, έως ότου η τοπική αστυνομία απομακρύνει «τους αναρχικούς και τους ταραξίες».

«Η Εσωτερική Ασφάλεια (οι ομοσπονδιακές δυνάμεις) δεν θα αποχωρήσουν από το Πόρτλαντ έως ότου η τοπική αστυνομία ολοκληρώσει την εκκαθάριση (της πόλης) από τους αναρχικούς και τους ταραξίες», ανέφερε ο Τραμπ σε ανάρτησή του στο Twitter.

Οι ομοσπονδιακοί πράκτορες εστάλησαν στο Πόρτλαντ ύστερα από σειρά διαδηλώσεων, κυρίως αντιρατσιστικών, που διοργανώθηκαν στην πόλη, με την παρουσία τους εκεί να δημιουργεί εχθρικό κλίμα.

Οι αρχές του Όρεγκον και η κυβέρνηση του Ντόναλντ Τραμπ κατέληξαν την Τετάρτη σε συμφωνία για τη σταδιακή αποχώρηση των ομοσπονδιακών δυνάμεων, αλλά όχι για το πότε ακριβώς θα γίνει αυτό.

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι