Βελιγράδι: Συνελήφθη άνδρας που προσέγγισε ΑΤ με βαλλίστρα και βέλη

Βελιγράδι: Συνελήφθη άνδρας που προσέγγισε ΑΤ με βαλλίστρα και βέλη

Συνελήφθη χθες το βράδυ στο Βελιγράδι ένας άνδρας που πλησίασε αστυνομικό τμήμα κουβαλώντας σακίδιο με βαλλίστρα, δύο ημέρες μετά την επίθεση με τέτοιο όπλο εναντίον του φύλακα της ισραηλινής πρεσβείας στη σερβική πρωτεύουσα. Υπενθυμίζεται ότι ο δράστης της επίθεσης στον φρουρό της πρεσβείας σκοτώθηκε από πυρά του τραυματία αστυνομικού και ήταν 25χρονος Σέρβος που είχε ασπαστεί πρόσφατα το ισλάμ.

Όσον αφορά στην χθεσινοβραδινή σύλληψη, ο άνδρας δεν πρόλαβε να κάνει κάποια ενέργεια, όμως κινήθηκε όπως ο προχθεσινός δράστης, ο οποίος επίσης είχε πλησιάσει πρώτα το υποψήφιο θύμα του για να ζητήσει πληροφορίες για μια οδό και εν συνεχεία είχε στοχεύσει και το ειχε πετύχει με βέλος στο λαιμό. Ο αστυνομικός εξακολουθεί να νοσηλεύεται.

Χθες το βράδυ ο συλληφθείς κινήθηκε με παρόμοιο τρόπο, πέρασε την μπάρα έξω από αστυνομικό τμήμα με αθώο τρόπο για να ζητήσει υποτίθεται πληροφορίες και όταν έλαβε εντολή να σταματήσει, άρχισε να απομακρύνεται βιαστικά. Ακινητοποιήθηκε από αστυνομικούς και σε έρευνα στο σακίδιο βρέθηκε βαλλίστρα και βέλη, όπως και στο σακίδιο του νεκρού τρομοκράτη που είχε βάλλει κατά του φρουρού της πρεσβείας.

«Στο σακίδιό του βρέθηκαν μια βαλλίστρα με επτά βέλη, πολλά μαχαίρια και ένα σκεύος που περιείχε κροτίδες. Διεξάγεται επίσης έρευνα στο σπίτι του», αναφέρει η σερβική αστυνομία, διευκρινίζοντας ότι ο συλληφθείς δεν βρισκόταν σε καμία λίστα γνωστών εξτρεμιστών.

Μετά τη σύλληψή του άρχισε να παριστάνει τον τρελό -αν και δεν αποκλείεται όντως να πάσχει από ψυχικό νόσημα- και έλεγε ότι τον καταδιώκουν η μαφία και μυστικές υπηρεσίες. Για τυπικούς λόγους θα εξετασθεί από ψυχίατρο, όμως εκτιμάται ότι μάλλον υποκρίνεται για να μην δικαστεί ως τρομοκράτης του ISIS.

Ο υπουργός Εσωτερικών Ίβιτσα Ντάτσιτς ανακοίνωσε πως δράστης της «τρομοκρατικής επίθεσης» του περασμένου Σαββάτου ήταν ένας 25χρονος Σέρβος που είχε ασπαστεί το Ισλάμ πρόσφατα και είχε ριζοσπαστικοποιηθεί. Η σύζυγός του, η οποία ζει στο Μαυροβούνιο, ανακρίθηκε από την αστυνομία κατόπιν αιτήματος των σερβικών αρχών, όμως δεν έγινε γνωστό αν η κατάθεσή της πρόσθεσε κάτι στην όλη έρευνα.

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι