ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ο πρέσβης Λαλάκος, η “Καθημερινή” και η δημοσιογραφία του copy paste

Ο πρέσβης Λαλάκος, η "Καθημερινή" και η δημοσιογραφία του copy paste
Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι

Την είδηση ότι ο πρέσβης Θεοχάρης Λαλάκος επιστρέφει από την Κύπρο στην Αθήνα και μάλιστα ότι θα αναλάβει γενικός διευθυντής Πολιτικών Υποθέσεων στο υπουργείο Εξωτερικών διαβάζω από το πρωί σε διάφορα sites και δεν αντέχω στον πειρασμό να ρίξω το δηλητήριό μου. Όχι ότι η είδηση δεν είναι αλήθεια. Είναι και μάλιστα καραμπινάτη, αλλά βρε παιδιά έλεος με την δημοσιογραφική κλοπή. Την είδηση μαζί με άλλες που αφορούν στο υπουργείο Εξωτερικών την είχα γράψει από τις αρχές του μήνα.

Γράφουν λοιπόν από το πρωί, πολλοί αλιευτές ειδήσεων σε διάφορα sites: «Στην Ελλάδα επιστρέφει ο πρέσβης Θεοχάρης Λαλάκος μετά τη θητεία του στην Κύπρο. Ο πολύ έμπειρος και χαμηλών τόνων διπλωμάτης αναμένεται να αναλάβει πολιτικός διευθυντής του υπουργείου Εξωτερικών, σύμφωνα με πληροφορίες της “Καθημερινής”. Ο Κυριάκος Λουκάκης, ο οποίος κατέχει σήμερα τη συγκεκριμένη θέση, μετακομίζει στο νευραλγικό πόστο του πρέσβη στο Τελ Αβίβ».

Και κοπιάρω κι εγώ, φουρκισμένη, αυτό που έγραψα στις 6 Ιουλίου 2021, 11 ολόκληρες ημέρες πριν: «Πηγές διαβεβαιώνουν ότι ο Δένδιας τον προορίζει (τον Λαλάκο) για τη θέση του γενικού διευθυντή Πολιτικών Υποθέσεων του υπουργείου, προκειμένου να καλύψει το κενό που άφησε η τοποθέτηση του μέχρι τώρα πολιτικού διευθυντή Κυριάκου Λουκάκη ως πρέσβη στο Ισραήλ. Αυτό και κατά πάσα πιθανότητα θα συμβεί. Το ποιος θα καλύψει το κενό στη Λευκωσία θα το μάθουμε σύντομα, η διαδικασία έχει ξεκινήσει».

Ποτέ δεν είπα ότι είμαι το κέντρο του κόσμου, αλλά δεν είμαι δα και αόρατη! Και πλήρες ρεπορτάζ είχα και την είδηση έγραψα πρώτη και πολλοί την είδαν. Ωστόσο, αναφορά καμία. Όλοι αναφορά στην “Καθημερινή” που με αντέγραψε! Δεν κατηγορώ μόνο τους μικρούς αλιευτές ειδήσεων των sites και την σχολή δημοσιογραφίας “copy-paste”. Θα πάω στους άλλους, τους “κανονικούς” που και βλέπουν και ακούν και κλέβουν ασυστόλως. Για να λέμε, δηλαδή, τα πράγματα με το όνομά τους. Δεν είναι η πρώτη φορά, μας κλέβουν συστηματικά και ασυστόλως.

  • Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr
  • Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.
Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι