Θύμα ερωτικής αντιζηλίας ο Έλληνας ιερέας που πυροβολήθηκε στη Λυών

-

Χθες, η γαλλική αστυνομία συνέλαβε 40χρονο ύποπτο, γεωργιανής καταγωγής, για την επίθεση στον ελληνορθόδοξο ιερέα, Νικόλαο Κακαβελάκη στη Λυών. Ο 40χρονος ύποπτος κατέθεσε στην εισαγγελία πως ο ιερέας είχε δεσμό με την 35χρονη Ρωσίδα σύζυγό του. Παραδέχτηκε, μάλιστα, πως δεν είχε πρόθεση να σκοτώσει τον ιερέα.

Όπως είχε αποκαλύψει χθες, Σάββατο η εφημερίδα Le Parisien, ο ύποπτος, γεωργιανής υπηκοότητας, συνελήφθη χθες στο σπίτι του, στο πρώτο διαμέρισμα της Λυών. Υπενθυμίζεται πως ο 52χρονος Νικόλαος Κακαβελάκης πυροβολήθηκε δύο φορές με κοντόκανη καραμπίνα έξω από την εκκλησία στις 31 Οκτωβρίου. Ο ίδιος τραυματίστηκε σοβαρά, χειρουργήθηκε και μίλησε στην αστυνομία αφότου βγήκε από το κώμα, την περασμένη Τετάρτη. Αρχικά, το κίνητρο της επίθεσης στη Λυών -που σημειώθηκε λίγες ημέρες μετά την επίθεση με μαχαίρι με τρεις νεκρούς έξω από εκκλησία της Νίκαιας- δεν ήταν σαφές, ιγ'αυτό και υπήρξαν φόβοι για ισλαμιστική τρομοκρατία.

Η δημοσιογραφία για να είναι αδέσμευτη-ανεξάρτητη πρέπει να χρηματοδοτείται κυρίως από τους αναγνώστες. Πρόκειται για κανόνα αποδεδειγμένης ισχύος. Εάν πιστεύετε ότι το SLpress.gr προσφέρει κάτι ξεχωριστό, ότι αξίζει να επιβιώσει και να βελτιωθεί, ΕΝΙΣΧΥΣΤΕ το.