ΡΕΠΟΡΤΑΖ

Το τελευταίο αντίο των Ρομά στον 16χρονο Κώστα Φραγκούλη (video)

Κηδεύεται στον Εύοσμο ο 16χρονος Ρομά Κώστας Φραγκούλης ,

Πλήθος κόσμου στην εκκλησία των Παμμεγίστων Ταξιαρχών στα κοιμητήρια Ευόσμου όπου έγινε η κηδεία του Κώστα Φραγκούλη, που έχασε τη ζωή του από σφαίρα αστυνομικού. Πολλοί Ρομά έχουν ταξιδέψει στη Θεσσαλονίκη από άλλες περιοχές για να παραστούν στον τελευταίο αποχαιρετισμό του 16χρονου. Χθες το βράδυ στο σπίτι του, στον οικισμό Αγία Σοφία, οι συγγενείς και φίλοι του νεκρού είχαν μοιρολόι.

Σε κατάσταση γενικής επιφυλακής έχουν τεθεί οι αστυνομικές δυνάμεις για την αποφυγή νέων επεισοδίων, ενώ από την πλευρά τους οι πρόεδροι των ενώσεων Ρομά με δηλώσεις τους ζητούν ψυχραιμία και να αποφευχθεί ένας νέος κύκλος επεισοδίων, όπως αυτά που έγιναν τις προηγούμενες ημέρες στη Θεσσαλονίκη, την Αθήνα αλλά και σε άλλες περιοχές με κοινότητες Ρομά. Η σορός του νεκρού δόθηκε χθες στην οικογένεια μετά την νεκροψία – νεκροτομή, που έδειξε βαριές κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις, συνέπεια του τραύματος που του προκάλεσε η σφαίρα.

Ο πρόεδρος της ομοσπονδίας Ρομά Κεντρικής και Δυτικής Μακεδονίας, Παναγιώτης Σαμπάνης, δήλωσε ότι οι γονείς του 16χρονου περιμένουν την απόφαση της δικαιοσύνης για την προφυλάκιση ή μη του 34χρονου αστυνομικού που πυροβόλησε το παιδί τους. Ο κατηγορούμενος βρίσκεται σε κατ’ οίκον περιορισμό. «Το μόνο που ζητά η οικογένεια είναι να δικαστεί και να τιμωρηθεί ο αστυνομικός», τόνισε ο Σαμπάνης.

«Το αίτημα όλων των Τσιγγάνων είναι να προφυλακιστεί ο αστυνομικός, να υπάρχει δικαιοσύνη. Δεν έχουμε κάτι με τους αστυνομικούς. Δεν έχουμε κάτι προσωπικό με κανέναν, ας αποφανθεί η δικαιοσύνη γιατί αυτή έχει τον πρώτο λόγο», δήλωσε ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Συνομοσπονδίας Ελλήνων Ρομά, Βασίλης Πάντζος. Πλήθος κόσμου συνοδεύει τον Κώστα  Φραγκούλη στην τελευταία του κατοικία, όπως μεταδίδει το thestival.gr.

Σε επιφυλακή η Αστυνομία

Γενική επιφυλακή όλων των αστυνομικών δυνάμεων σε όλη την Ελλάδα, διατάχθηκε από το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας, με εντολή και της πολιτικής ηγεσίας, αμέσως μετά την ανακοίνωση του θανάτου του 16ρονου. Στη διαταγή που υπογράφει ο αρχηγός του Σώματος αντιστράτηγος Κωνσταντίνος Σκούμας, επισημαίνει ότι όλοι οι αστυνομικοί πρέπει να είναι σε πλήρη ετοιμότητα για «έκτακτους σοβαρούς και κατεπείγοντες υπηρεσιακούς λόγους», προκειμένου να κληθούν αν χρειαστεί στις υπηρεσίες τους. Στο πλαίσιο αυτό ανακαλούνται όλες οι άδειες, ενώ από τα κέντρα Άμεσης Δράσης διαβιβάστηκε ήδη στις μονάδες πρώτης γραμμής (ΔΙΑΣ, ΟΠΚΕ, κ.λπ.), να παραμείνουν στις υπηρεσίες τους και μετά τη βάρδια τους, μέχρι νεοτέρας.

Το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης αναμένεται να αποφασίσει από μέρα σε μέρα για την ποινική μεταχείριση του 34χρονου αστυνομικού της ομάδας ΔΙΑΣ. Το Δικαστικό Συμβούλιο καλείται να λύσει τη διαφωνία που προέκυψε μετά την απολογία του κατηγορούμενου, ανάμεσα σε εισαγγελέα και ανακριτή ως προς την προφυλάκισή του ή μη.

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι

Kαταθέστε το σχολιό σας. Eνημερώνουμε ότι τα υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται.

0 ΣΧΟΛΙΑ
Παλιότερα
Νεότερα Με τις περισσότερες ψήφους
Σχόλια εντός κειμένου
Δες όλα τα σχόλια
0
Kαταθέστε το σχολιό σαςx